Candidatii entry-level, cu 0-2 ani de experienta, au fost cei mai cautati pe piata muncii in 2023

Candidatii entry-level, cu 0-2 ani de experienta, au fost cei mai cautati pe piata muncii in 2023

Domenii preferate de candidati entry-level

Sursa: Pexels

Potrivit raportului anual Review & Trends realizat de eJobs, candidatii entry-level, cu 0-2 ani de experienta, au fost cei mai cautati pe piata muncii in 2023. Aproape 40% dintre cele 370.000 de joburi postate au vizat acest segment, iar 28,4% au cautat candidati cu 2-5 ani de experienta.

Categoria 18-24 de ani a fost a doua cea mai activa in aplicari, iar domeniile cu cele mai multe oportunitati pentru cei la inceput de cariera au fost retail, call-center, IT, banking si altele. De asemenea, s-a observat o crestere a aplicarilor pentru joburile remote.

„Procentele mai mici aferente pozitiilor de seniori si manageri se explica si prin faptul ca 2023 a fost un an in care am vazut mai putine miscari de cariera pe aceste doua nivele profesionale. Managerii si specialistii au fost mai putin predispusi sa isi schimbe joburile, au fost mai stabili decat in alti ani si, prin urmare, s-au eliberat mai putine pozitii de acest tip pentru care a fost nevoie sa se gaseasca inlocuitori”, explica Roxana Draghici, Head of Sales eJobs România.

Va invitam sa accesați articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *