Tot mai mulţi români suferă de depresie după vacanţă

Tot mai mulţi români suferă de depresie după vacanţă

Mai nervoşi, mai obosiţi, chiar depresivi. Aşa s-au întors mulţi români din vacanţă! Iar psihoterapeuţii au şi explicaţia: de cele mai multe ori, încercăm să ne bucurăm de zilele libere într-un mod deloc eficient. Iar la final, ajungem să fim mai obosiţi chiar decât atunci când am plecat în concediu.

CORINA DIACONU, manager al agentiei de recrutare ABC Human Capital declara pentru Antena 1:

„Este firesc să simţim o oarecare lipsă de energie la locul de muncă, important este să încercăm să reîncepem activitatea cu task-uri mai uşoare care sunt menite să ne aducă satisfacţie!”

Va invitam sa vedeti intreg reportajul pe website-ul observator.tv

 

Lungul drum de la teorie la practica

Lungul drum de la teorie la practica

Jurnal Digi 24 2 Noiembrie

In 2017 scoala romaneasca pregateste viitorii angajati la fel ca in urma cu jumatate de secol, teoretic. Un tanar din 5 considera ca scoala nu l-a pregatit pentru locul de munca actual. Mai putin de jumatate dintre tineri sunt de parere ca nivelul lor de pregatire corespunde cerintelor angajatorilor.

Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital declara pentru Digi24:

„Absolventii de facultati de drept care nu stiu sa redacteze o intampinare sau sa mearga in instanta. Absolventii de Facultate de Finante care nu stiu zona de contabilitate primara. Absolventii de turism care nu au facut niciodata o activitate de ghid turistic.”

Angajatorii se uita in primul rand la experienta si abia apoi la diplome. Corina Diaconu le recomanda tinerilor sa se implice in cat mai multe activitati din facultate sau chiar din liceu:

„Pot face activitati de voluntariat, pot sa se angajeze part-time in anumite companii, pot sa aiba summer jobs pentru ca li se permite lucrul acesta si de asemenea pot fi membri in diverse asociatii studentesti.”

Va invitam sa vedeti intreg reportajul pe website-ul Digi24.

 

Piata muncii, in cautare de specialisti

Piata muncii, in cautare de specialisti

Jurnal Economic 27 Octombrie 2017 – Digi 24

Piata fortei de munca ramane un loc al contrastelor in Romania, iar firmele cauta solutii pentru deficitul de specialisti.

Corina Diaconu declara: „Criza pe piata muncii este din ce in ce mai profunda.

Ligia Munteanu discuta acest aspect in cadrul „Jurnalului Economic” la Digi24 cu Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital.

Printre subiectiele discutate in cadrul emisiunii se numara faptul ca Romania plange din cauza exodului de creiere si a inceput sa importe forta de munca, se discuta despre paradoxul asistatilor social, despre cat mai conteaza la schimbarea locului de munca criteriul de proximitate si despre politica de recomandare a candidatilor in companii.

Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital

Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital

 

Va invitam sa vizionati intreaga emisiune pe web-site-ul Digi24.