Munca voluntară, o opțiune pentru tinerii care vor să aibă avantaje la angajare

Munca voluntară, o opțiune pentru tinerii care vor să aibă avantaje la angajare

Câştigă experienţă şi ″bile albe″⁣ în CV prin muncă voluntară. Asta fac mai nou tinerii care vor să-şi petreacă timpul liber cu folos. Unii dintre ei încep chiar din şcoală, îndemnaţi de părinţi sau pentru că vor să-şi facă noi prieteni.

Specialiştii în piaţa muncii confirma că angajatorii se uită mai atent la ce fac tinerii cu timpul lor liber.

Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital declara pentru Stirile PROTV:

“Angajatorii sincer aprecieaza orice preocupare extra in partea candidatilor. In momentul in care vad ca acestia s-au implicat si in alte activitati, deja pentru ei este un semnal foarte bun.”

Va invitam sa vedeti intreg articolul pe website-ul Stirilor ProTV.

Unul din patru tineri români apţi de muncă nu are un job şi nici nu şi-l doreste

Unul din patru tineri români apţi de muncă nu are un job şi nici nu şi-l doreste

România este pe locul trei în lume în topul ţărilor în care este cel mai uşor să te angajezi, după India şi Israel. Potrivit unui studiu recent, durata procesului de angajare în ţara noastră este de aproximativ 19 zile. Cu toate acestea, unul din patru tineri români apţi de muncă nu are un job şi nici nu şi-l doreste. Motivul? Salariile sunt prea mici şi e mai simplu să stea acasă.

Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital declara pentru PrimaTV:

“Obiectivele lor sunt nerealiste, adica au asteptari foarte mari, dar ele nu sunt sustinute de absolut nimic. De asemenea, motivatia lor, din pacate, este destul de scazuta, flexibilitatea la fel. Eforturile pe care ar fi dispusi sa le faca pentru un job lipsesc aproape cu desavarsire”.

Va invitam sa vizionati intreg reportajul pe website-ul PrimaTV.

 

Străinii vin să învețe limba română

Străinii vin să învețe limba română

Dacă românii aleargă să învețe limbile străine ca să aibă un job bine plătit, sunt și străini interesaţi de limba română. Unii din curiozitate sau pentru că au rădăcini româneşti, alţii pentru că au nevoie de română la locul de muncă.

Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital, declara pentru Antena 1: “Este greu de crezut ca toti vor vorbi engleza ca sa integreze un om si atunci este de preferat ca el sa incerce sa comunice in limba romana.”

Va invitam sa vedeti intreg reportajul aici.