Angajatii care lucreaza de acasa vor primi ajutor financiar pentru plata utilitatilor

Angajatii care lucreaza de acasa vor primi ajutor financiar pentru plata utilitatilor

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

 

Companiile care isi trimit angajatii sa lucreze de acasa vor trebui sa le asigure un ajutor financiar pentru plata facturilor si a utilitatilor. Legea a stabilit valoarea cuantumului la cel mult 400 de lei pe luna.

Banii se vor oferi in functie de numarul orelor lucrate de la „biroul de acasa” si pot fi folositi pentru achitarea facturilor la electricitate, cablu ori internet, dar si pentru cumpararea de mobilier sau echipamente de lucru.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a explicat pentru Observator cum pot fi acordati acesti bani și ce documentate justificative sunt necesare pentru angajati.

“Legea nu impune existenta unor documente justificative. Acesti bani au deductibilitate la angajator. Practic ii poate acorda angajatilor fara ca acestia sa aduca facturi care sa justifice modul in care au fost cheltuiti”, a clarificat expertul in piata muncii.

Va invitam sa urmariti materialul integral pe site-ul Observatornews.ro

Distribuie în social media

Author: admin

2 Comments

 1. Este posibil ca un angajator sa se sustragă de la plata acestor bani spunând că noi nu facem tele muncă? Spune că noi lucram de acasă datorita covidului și perioadei de urgență, ca nu avem dreptul la acești bani

  Post a Reply
  • Buna Elena,

   Angajatorii pot putea acorda salariatilor care muncesc in regim de telemunca cel mult 400 lei lunar ca sa-si plateasca facturile la utilitati. Ca atare, in aceasta categorie intra doar cei care au un regim de telemunca declarat in Revisal prin acte aditionale care modifica desfasurarea activitatii in noul regim de munca. Toate detaliile legale si care specifica modul de acordare pentru aceste sume sunt cuprinse in Legea 296/2020, publicata in Monitorul Oficial.

   Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *