5 din 10 angajati și-au schimbat jobul cel putin o data in ultimii doi ani

5 din 10 angajati și-au schimbat jobul cel putin o data in ultimii doi ani

Corina Diaconu despre schimbarea de job

Corina Diaconu despre schimbarea de job

Angajatii romani sunt mai siguri pe ei atunci cand vine vorba de nemultumurile de la locul de munca. Astfel, 5 din 10 angajati si-au schimbat jobul cel putin o data in ultimii doi ani, potrivit unui sondaj realizat de o companie de recrutare. Multi dintre ei au demisionat pentru un salariu mai mari, iar in anii de pandemie s-au reorientat catre spitale pentru a fi feriti de valurile de concedieri.

 

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a oferit mai multe detalii despre fluctuatiile aparute pe piata muncii si motivele pentru care  angajatii isi schimba la locul de munca in cadrul jurnalului Metropola TV.

„In acest moment vedem foarte multe schimbari pe piata muncii. Lucrurl acesta pe de o parte are conotatii pozitive pentru ca astfel reusesc organizatiile sa atraga noi oamenii, insa pe de alta parte cei care nu sunt tocmai incantati ca le pleaca oamenii se confrunta cu un grad crescut al fluctuatiei de personal,” a explicat expertul in resurse umane.

 

 

In luna august, Romania inregistra o rata a somajului de 2.55%, potrivit datelor Ministerului Muncii.

„In piata sunt foarte multe posturi disponibile. Cu toate acestea sunt unele posturi care se ocupa cu greu, din cauza lipsei de candidati. De aceeas, angajatorii nu isi explica uneori aceasta rata a somajului deoarece ei au pozitii pe care nu reusesc sa le ocupe.”

„Salariul a fost dintotdeauna pe locul intai atunci cand s-au facut schimbari de job. Pandemia a adus insa cateva schimbari in motivatia oamenilor de a schimba un anumit loc de munca. Ei cauta mai mult ca oricand stabilitatea angajator si isi doresc locuri de munca unde pot lucra remote sau cel putin hibrid”, a mai precizat Corina Diaconu.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *