61% dintre romani sunt dispusi sa lucreze remote pentru companii din strainatate

61% dintre romani sunt dispusi sa lucreze remote pentru companii din strainatate

Remote work

Sursa: Pexels

Disponibilitatea romanilor de a se muta in strainatate pentru job a scazut semnificativ, pe fondul pandemiei. Pe de alta parte, interesul de a lucra remote pentru companii straine este tot mai mare, potrivit unui studiu realizat la nivel global de compania de consultanta Boston Consulting Group (BCG) si platforma de recrutare BestJobs.eu

In contextul pandemiei generate de virusul COVID-19, tot mai multi oameni au devenit precauti in privinta relocarii internationale. Odata cu extinderea muncii remote, tot mai multi angajati si-au dat seama ca isi pot continua cariera in strainatate, fara a fi nevoiti sa se mute.

In 2020, dorinta romanilor de a se muta in strainatate pentru un loc de munca inregistra un procent de 33%, un rezultate in scadere de la 55% in 2018 si 81% in 2014, potrivit studiului Decoding Global Talent, Onsite and Virtual.

Insa, din cauza pandemiei provocate de COVID-19 a aparut dorinta pentru un nou tip de mobilitate. Astfel, 61% dintre romani spun ca sunt dispusi sa caute un angajator din strainatate pentru care ar putea lucra de acasa. Primele 10 destinatii internationale pentru munca de la distanta sunt: Regatul Unit, Germania, Statele Unite, Franta, Italia, Austria, Spania, Canada, Belgia si Elvetia.

Acest procent de 61% constatat in randul romanilor este mai mare decat media globala de 57%. Cu toate acestea, pe lista tarilor din Europa Centrala si de Sud-Est, Bulgaria si Serbia conduc, cu 73%, urmate de Polonia cu 71%, Slovenia cu 66%. Romania si Ungaria inregistreaza cele mai mici procente, de 61%, respectiv, 60% in privinta interesului de deplasare pentru a lucra in strainatate.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Economica.net.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *