8 din 10 companii planuiesc cresteri salariale in acest an

8 din 10 companii planuiesc cresteri salariale in acest an

Corina Diaconu interventie Digi24

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

81% dintre angajatorii din Romania sunt dispusi sa creasca anul acesta salariile cu pana la 25% desi spun ca nu sunt multumiti de pregatirea salariatilor lor si cred ca cei care vin la interviuri au pretentii financiare prea mari. Cu toate acestea, multe sectoare se confrunta cu deficit de personal si multi patroni vor fi nevoiti sa ofere mariri daca vor sa isi pastreze angajatii sau sa recruteze oameni noi.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a oferit mai multe detalii pe aceasta tema in cadrul jurnalului Digi24.

„Se resimte cel mai acut in IT, in constructii, in Horeca, chiar si in logistica, in retail, dar si in mediul industrial si cel de productie. In anumite domenii  chiar salariul este un impediment.”

Multi romani sunt nemultumiti de salariile lor si iau in calcul schimbarea jobului daca daca nu primesc o marire.

Specialistii in resurse umane spun ca anul acesta salariul va fi principalul criteriu dupa care romanii isi vor alege locul de munca. Prin urmare, si angajatorii au devenit constienti ca maririle de salarii sunt necesare.

Aproape jumatate dintre angajatori vor sa creasca salariile cu 10% anul acesta. Companiile au in plan cresteri salariale care pleaca de la cateva procente si ajung si ajung pana la 25%.

Potrivit unui studiu recent, o treime dintre angajatori spun ca nu isi mai pot motiva altfel angajatii decat cu majorari salariale. Angajatorii vor creste salariile din cauza deficitului de personal din multe industrii.

Pe langa salariul, 41,2% dintre romani spun ca ii intereseaza si alte beneficii precum bonuri de masa sau abonamente medicale.

Va invitam sa urmariti materialul pe site-ul Digi24 de la minutul 06:17.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *