Angajații din IT și Pharma castiga peste media pietei

Media salarii

Angajatii din domeniile Pharma si IT castiga peste media pietei generale in Romania, reiese din datele studiului „Totala Remuneration Survey”, realizat de Mercer Marsh Benefits.

Pentru al doilea an consecutiv, Cluj Napoca este orasul din Romania in care angajatii sunt cel mai bine platiti, cu un plus de 10% fata de media pietei nationale. Pe locul urmator se situeaza Bucuresti, unde angajatii castiga cu 4% peste medie, si Ploiesti (+1% fata de media generala).

Studiul care analizeaza salariul mediu din fiecare sector de activitate pe care il raporteaza la nivel general arata ca topul pe domenii este similar cu cel din anul 2019. Sectoru Pharma si-a consolidat pozitia, unde salariile sunt mai mari cu 26% decat media pietei.

Locul secund in top este ocupat de IT, domeniu in care angajatii au venituri care depasesc cu 17% media nationala. Alte domenii in care salariile sunt mai mari comparativ cu piata generala sunt: SSC/BPO (+13%), Agricultura (+8%), Energie (+6%) si Bunuri de consum (+2%).

Va invitam sa cititi mai multe detalii pe site-ul agerpres.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *