Angajatii in regim de telemunca sunt la fel de productivi ca la birou

Angajatii in regim de telemunca sunt la fel de productivi ca la birou

Remote work productivitate

Sursa: Pexels

Cea mai mare parte a salariatilor canadieni aflati in telemunca estimeaza ca ”sunt cel putin la fel de productivi” acasa ca si la birou si ca ar prefera sa lucreze in continuare de acasa cel putin jumatate din timpul de lucru dupa terminarea pandemiei, a indicat un studiu oficial al Institutului de Statistica din Canada.

Aproape o treime (32%) dintre salariatii canadieni, echivalentul a 3,1 milioane, au efectuat ”cea mai mare parte” din orele de munca de acasa in prima parte a anului, fata de doar 4% in 2016, a precizat acest studiu al Institutului de Statistica.

Printre ei, 90% au declarat ca sunt ”cel putin la fel de productivi” ca inainte.

Mai mult de jumatate (58%) dintre angajati au declarat ca au realizat ”aproape” aceeasi cantitate de munca, iar circa un sfert (32%), mai mult. Restul de 10% au indeplinit ”mai putina munca” acasa decat la birou.

Per ansamblu, productivitatea in cazul telemuncii a fost mai ridicata in administratia publica, in special in domeniul asistentei medicale, decat in industriile producatoare de bunuri.

Institutul de Statistica din Canada nu a constatat diferente semnificative intre barbati si femei sau in functie de varsta, de studii, de situatia materiala sau de profesia participantilor.

Per ansamblu, 35% dintre toti  cei care au participat la studiu si jumatate din personal, au declarat ca au efectuat un numar mai mare de ore zilnic. Cu toate acestea, 3% au declarat ca lucreaza un numar mai mic de ore.

Va invitam sa cititi articolul complete pe site-ul Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *