Angajatii vor sa continue sa lucreze de acasa, dar nu program de 8 ore

Angajatii vor sa continue sa lucreze de acasa, dar nu program de 8 ore

Angajatii nu mai vor program de 8 ore

Sursa: Wall-Street.ro

Majoritatea angajatilor vor sa continue munca de acasa, dar vor sa renunte la un program de 8 ore, potrivit unui studiu global comandat de Kaspersky. Astfel, din cei 8.000 de angajati chestionati aproape trei sferturi (74%) doresc sa reorganizeze modul traditional de lucru.

Printre motivele invocate de angajati in favoarea noului mod de lucru se numara faptul ca petrec mai mult timp cu cei dragi (47%), economisesc mai multi bani (41%).

Majoritatea avantajelor se bazeaza pe cautarea de noi oportunitati de imbogatire personala in afara locului de munca, intrucat obtinerea echilibru munca-viata devine si mai important.

Confruntati dintr-odata cu o forta de munca ce lucreaza de la distanta, liderii de afaceri trebuie acum sa se adapteze rapid la noua realitate pentru a asigura siguranta si rezilienta business-ului. Pe masura ce viata profesionala sii cea personala se transforma, angajatii sunt cei care se vad acum intr-o pozitie de decizie.

Doi din cinci angajati vor sa renunte la programul de 8 ore

Inlaturand rutina de la locul de munca, angajatii incep sa regandescă modul in care isi vad jobul Astfel, studiul arata ca acestia cauta conditii de lucru mai agile si mai comode.

Mai mult, aproape doi din cinci lucratori (39%) isi doresc sa lase in urma programul de lucru 09:00 – 17:00, iar numarul acestora este si mai mare pentru cei cu varste intre 25-34 (44%), sugerand o tendinta in crestere.

Un numar similar dintre acestia (34%) sunt gata sa spuna adio birourilor fixe si aproximativ o treime (32%) vor sa termine cu saptamana de lucru de cinci zile.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *