Ce efect au zilele libere asupra moralului

Ce efect au zilele libere asupra moralului

efect zilele libere

Sursa foto: Pexels

 

Zilele libere si concediile sunt momente ideale pentru ca angajatii sa se relaxeze si sa isi incarce bateriile. Mai mult, acestea influenteaza puternic moralul, dar si productivitatea.

Zilele libere au un impact major asupra starii de bine a angajatilor si asupra sanatatii mintale. In special in perioade fara precedent, precum cea prin care trece intreaga lume in acest moment, angajatorii ar trebui chiar sa incurajeze concediile sau zilele libere luate pentru repaus mental si fizic.

Pe langa zilele libere de sarbatori legale 2021, companiile pot introduce posibilitatea de a alege cateva zile pe luna pentru situatii speciale de ingrijirea copiilor sau a rudelor in varsta.

De asemenea, angajatilor trebuie sa li se ofere optiunea de a-si lua jumatate de zi libera in cazul in care apar situatii neprevazute. Revenirea la un nou normal apasa pe umerii tuturor oamenilor, inclusiv ai angajatilor, asa ca zilele libere ofera o oportunitate de relaxare si incarcare a bateriilor. Nu doar munca prestata poate duce la stres si la acumularea acestuia, dar si noile conditii de munca si masurile impuse de catre autoritati. La locul de munca oamenii vor cauta acum siguranta si sprijin la fiecare pas.

Beneficiile oferite de catre o companie sunt printre primele aspecte pe care le iau in considerare angajatii atunci cand aplica sau cand trebuie sa accepte sau sa refuze o oferta de angajare.

Aceste detalii conteaza si mult timp dupa angajare, deoarece un angajator care ofera un pachet complex de beneficii va atrage si va fideliza mai usor oamenii talentati.

Asadar, angajatilor, in special generatiilor tinere, le va fi mult mai usor sa se regaseasca intr-o companie care ofera flexibilitate in ceea ce priveste zilele libere. Pe langa zilele libere oferite prin lege, angajatii isi vor dori acces si la zile extra, care sa-i ajute sa depaseasca anumite momente mai complicate.

Senzatia de burnout se poate instala usor atunci cand un angajat nu profita de zilele libere puse la dispozitie. Productivitatea va fi si ea afectata daca angajatii nu au o motivatie reala si momente in care se pot destinde departe de grijile de la birou.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *