Ce intrebari pun Elon Musk si Richard Brason la interviul de angajare

Ce intrebari pun Elon Musk si Richard Brason la interviul de angajare

Intrebari interviu Elon Musk

Sursa foto: Wall-Street.ro

Elon Musk, unul dintre cei mai de succes oameni de business din lume, dar prefera sa recruteze personal viitorii angajati. Multi CEO foarte cunoscuti se implica direct in procesul de recrutare. Richard Branson (Virgin Group), Larry Ellison (Oracle), Lori Goler (Facebook), Peter Thiel (PayPal), Drew Houston (Dropbox) sunt doar cativa dintre oamenii cu cariere de succes care iau parte la interviurile de angajare.

Realitatea este ca, de fapt, cei mai multi CEO isi doresc sa cunoasca fata in fata potentialii angajati. Fiecare CEO stie foarte bine ce vrea de la viitorul angajat, stie ce profil cauta si tocmai de aceea are pregatita o singura intrebare, care inglobeaza tot ceea ce vrea sa stie despre candidatul pe care il are in fata.

Elon Musk, CEO Tesla si SpaceX

„Stai intr-un punct fix pe Pamant. Te deplasezi o mila (1,6 km) spre sud, o mila despre vest si o mila spre nord. Vei ajunge exact in locul din care ai pornit. Unde te afli?”

Potrivit cartii „Elon Musk – Tesla, SpaceX si misiunea construirii unui viitor fantastic”, antreprenorului ii place sa le puna candidatilor aceasta intrebare in timpul interviului, pentru a le testa inteligenta, potrivit businessinsider.com.

Intrebarea poate avea mai multe raspunsuri corecte, iar unul dintre ele este Polul Nord.

Richard Branson, fondator Virgin Group

Richard Branson a marturisit in cea mai recenta carte a sa, „In stilul Virgin: Tot ce stiu despre leadership”, ca nu este un mare fan al interviurilor clasice.

„Desigur, CV-ul este important, insa daca ajungi sa angajezi pe cineva in functie de ceea ce scrie pe o bucata de hartie, atunci care mai este rostul interviului?”, sustine Richard Branson. De aceea, ii place sa ii intrebe pe candidati: „Ce ti-ar fi placut sa scrii in CV-ul tau, dar nu ai avut ocazia?”.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *