Ce pot face angajatorii pentru a contracara „Marea Demisioneala”

Ce pot face angajatorii pentru a contracara „Marea Demisioneala”

Daca nu li se ofera flexibilitate, jumatate dintre angajati ar demisiona

Sursa: Pexels

Flexibilizarea programului de lucru si posibilitatea muncii de la distanta generate de contextul pandemic au remodelat perspectiva salariatilor asupra propriului loc de munca, determinandu-i sa-si reconsidere prioritatile.

Specialistii in domeniu anticipeaza ca trendul global pe piata muncii marcat de numarul foarte mare de demisii, fenomen cunoscut si in Romania sub numele de „Marea Demisioneala”, va continua, iar angajatorii trebuie sa aiba in vedere noi stimulente pe care sa le ofere angajatilor pentru a-i fideliza, precum adaptarea pachetelor de beneficii extrasalariale, posibilitatea de dezvoltare personala, dar si de formare profesionala continua.

Acest lucru este cu atat mai important cu cat, studiile recente arata ca 70% dintre angajatii intre 35 si 54 de ani ar alege un pachet cu beneficii extrasalariale mai atractiv decat o majorare de salariu.

Formarea profesionala a angajatilor reprezinta principala modalitate prin care salariatii isi pot perfectiona competentele in domeniu sau pot dobandi noi aptitudini ce pot sta la baza avansarii la locul de munca sau a imbunatatirii performantei de lucru.

In situatia in care angajatorul initiaza formarea profesionala pentru salariatii sai, unul dintre aspectele importante de care trebuie sa tina cont este clasificarea timpului petrecut de angajat pentru formare profesionala, mai exact daca acesta este considerat timp de lucru sau nu, in functie de perioada in care salariatul urmeaza o forma de educatie continua.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *