Ce sa nu spui niciodată la un interviu de angajare – sfatului unui recruiter care a angajat pentru Microsoft si Google

Ce sa nu spui niciodată la un interviu de angajare – sfatului unui recruiter care a angajat pentru Microsoft si Google

CV in format video

Sursa: Wall-Street.ro

Un expert in resurse umane, care a plasat candidati în cadrul unor mari companii de tehnologie precum Google sau Microsoft, ofera sfaturi pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca si care se pregatesc pentru un interviu. Multi candidați se concentreaza pe ce sa spună, dar la fel de important este sa fii atent la ceea ce nu ar trebui sa spui.

Iata cateve fraze care va pot compromite sansele de a obțtne un loc de munca, conform CNBC.

  1. „Voi face orice pentru acest loc de munca”

Desi poate demonstra flexibilitate si entuziasm fata de un viitor loc de munca, aceasta declaratie te poate face sa pari disperat si lipsit de concentrare.

Ce ar trebui sa spui in schimb: „Sunt pasionat de [rolul/sarcina specifica] si cred ca pot excela acolo, dar sunt deschis si altor roluri la care pot contribui eficient.”

  1. „Ce face compania dumneavoastra?”

Chiar daca o companie te-a contactat si nu invers si decizi sa participi la un interviu, este datoria ta sa te informezi despre angajator si serviciile/produsele pe care le furnizeaza. Aceasta intrebare sugereaza o lipsa de pregatire si initiativa.

Ce ar trebui sa spui in schimb: „Din ce inteleg eu, compania dumneavoastra se concentreaza pe X si Y. Puteti oferi mai multe detalii despre initiativele actuale din departamentul X?”

  1. „Nu am nicio slabiciune”

A declara acest lucru indica o lipsa de constientizare de sine sau reticenta de a reflecta asupra propriilor puncte slabe. Nimeni nu vrea sa lucreze cu cineva care crede ca este perfect, iar intervievatorii au responsabilitatea de a nu angaja candidati care ar putea afecta negativ moralul echipei, indiferent de calitatile lor.

Ce ar trebui sa spui in schimb: „O provocare cu care m-am confruntat este [slabiciunea specifica], dar lucrez activ la ea prin [strategia/masura X].”

 

Va invitam sa accesați articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *