Ce a sacrificat Simona Halep pentru cariera

A treia jucatoare de tenis a lumii, Simona Halep are un palmares extraodinar la numai 23 de ani. A avut parte de o saptamana de vis la Turneul Campioanelor, a reusit sa ajunga in finala competitiei dupa un meci spectaculos cu Serena Williams (6-0, 6-2) si mai ales dupa multe sacrificii incepute inca din copilarie.

simona halep2

Auto-disciplina spartana si sacrificiile dure au facut-o pe Simona campioana de astazi. Si rasplata se masoara nu numai in trofee castigate, dar si in lacrimi de bucurie. Visul Simonei a fost dintotdeauna sa castige turneul de Grand Slam, spune directorul Liceului Nicolae Rotaru, din Constanta acolo unde a absolvit Simona. Vorbeste cu drag despre ea si isi aminteste ca ii placeau psihologia, engleza si romana. A fost un elev foarte bun, avand in vedere putinul timp pe care l-a avut la dispozitie pentru studii, iar in ultimii trei ani de liceu a fost si premianta. Spiritul competitiei a fost alimentat si de cercul de prieteni si colegi in care se afla si campioana europeana la ping-pong Ana-Maria Sebe. Insa pasiunea o avea inca de la 4 ani cand au inceput si sacrificiile pentru cariera frumoasa pe care o are acum:

1. Tatal sau i-a transmis pasiunea pentru tenis si a fost primul care i-a pus racheta in mana de la 4 ani si jumatate si, de atunci, nimeni nu poate sa i-o mai ia. La 6 ani a venit si primul premiu, a castigat Cupa Litoralului la tenis. Copilaria sa a fost pe terenul de tenis cu antrenamanete zilnice si primul lucru la care a renuntat au fost papusile, de fapt, nu a cerut niciodata. Erau mult mai importante tenisul cu fileu din ata jucat pe teren sau pe un mini teren amplasat in casa.

2. Vacantele le-a petrecut pe terenul de tenis, ambitia ei era iesita din comun, juca cu puterea bratelor, dar si cu cea a mintii.

3. A renuntat la viata normala a unui copil si adolescent, a renuntat la noptile in cluburi si mai ales la sucurile cu prietenii. De fapt, cel din urma nu a fost un sacrificiu, Simona nu intelege cum poti sta doua ore in fata unui suc. Ea sta maxim o ora, apoi simte nevoia sa faca ceva util: tenis.

4. Pentru ca este mai tot timpul pe drumuri, ii este si foarte greu sa aiba prieteni, sta in Bucuresti, iar majoritatea celor care ii sunt dragi stau in Constanta. Mai pastreaza legatura cu o prietena foarte buna pe care a cunoscut-o in clasa intai si ii place sa socializeze cu prietenii fratelui sau.

5. Sacrificii au fost si din partea familiei. Tatal Simonei, proprietarul unei fabrici de lactate, chiar a riscat si si-a vandut mica afacere din care familia traia mai mult decat decent pentru a o sustine, insa costurile financiare au depasit bugetul de care avea nevoie Simona pentru echipamente, antrenori si deplasari. Omul de afaceri Corneliu Idu, din Constanta, proprietarul clubului de tenis care ii poarta numele a inteles cat de deficila este periaoda de trecere de la juniorat la seniorat, a intervenit la timp si a ajutat-o pe Simona. In ultimii ani de juniorat i-a asigurat toate cheltuielile, pregatirea fizica, antrenamentele de tenis, taxele de concurs si deplasarile in strainatate.

6. Primul sacrificiu major al Simonei a fost la 17 ani, cand a fost constienta ca trebuie sa faca orice pentru a ajunge in top, chiar si un gest mai nebunesc cum ar fi o operatie de micsorare a sanilor. Antrenorul sau spune ca operatia a ajutat-o enorm in cariera. Simona spune ca a fost in stare sa mute muntii din loc, a crezut in asta si totul a devenit realitate.

7. Accidentarile nu au impedicat-o sa castige. La Nurnberg s-a accidentat si toata lumea o vedea iesita din competetie. Cu lacrimi in ochi s-a intors pe teren si castigat admiratia a milioane de fani ai tenisului. In acea zi ajucat in 4 ore doua meciuri si pe toate le-a castigat.

Simona Halep nu regreta niciunul dintre sacrificiile pe care le-a facut, mai ales ca este convinsa ca nu ar fi ajuns acolo sus daca nu ar fi apelat la interventia chirurgicala. Daca o intrebi daca ar face-o din nou, ezita putin si spune: Pentru tenis, da! si adauga imediat cu fermitate: Dar, doar pentru tenis.
A fost singura accidentare pe care si-a permis-o. Fostii ei colegi de la Club Idu isi amintesc un episod cu Simona Halep dupa ce a castigat Roland Garros Junior. Au mers in Sibiu si dupa vizionarea unui meci de Cupa Davis au decis sa joace paintball. Insa Simona a stat pe margine, urmarindu-si colegii si imortalizand fiecare moment, nu isi permitea o accidentare.

Ti-a placut articolul? Citeste si despre 3 lectii despre cariera pe care merita sa le inveti de la Serena Williams!

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *