Cei mai cautati candidati in 2020 sunt specialistii cu studii superioare

 

Cei mai cautati candidati in 2020 sunt specialistii cu studii superioare,  potrivit celor mai recente data furnizate de eJobs.

Astfel, in primele luni ale anului candidatii cu studii superioare au avut la dispoziţie aproape 200.000 de joburi noi scoase in piata de angajatorii din Romania si din strainatate.

Pe de alta parte candidatii fara studii superioare au putut aplica la aproximativ 21.000 de oferte de job.

Cei mai cautati candidati sunt specialistii din domenii precum IT, banking, dar si sectoarele creative precum marketing sau omunicare.

„Specialistii sunt in continuare cautati in piata, inclusiv in aceasta perioada. Este suficient sa ne uitam la IT sau la banking, unde nu a existat un impact atat de puternic in urma schimbarilor din ultimele luni. Vedem un numar destul de mare de joburi si in sectoarele mai creative, precum marketing sau comunicare. La fel se intampla si in cazul managerilor. Totodata, daca pentru joburile blue collar acum recrutorii gasesc mai repede candidati, pentru cele de specialisti inca exista o competitie puternica intre angajatori pentru a-i atrage pe cei cu adevarat relevanti intr-un timp cat mai scurt”, declara Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

In ceea ce priveste orasele in care se cauta cei mai multi specialisti cu studii superioare, pe primul loc se afla Capitala, urmata de Cluj Napoca, Timisoara, Iasi si Brasov.

„Investitiile care s-au facut in ultimii ani in aceste orase au crescut implicit si nevoia de candidati. Sa nu uitam ca vorbim de puternice centre universitare, iar multe business-uri si-au deschis sedii aici tocmai pentru a putea avea acces imediat la pepiniera de absolventi”, explica Bogdan Badea.

Candidatii fara studii superioare primesc cele mai multe oferte din partea angajatorilor din Bucuresti, Brasov,Timisoara, Cluj Napoca, Iasi si Constanta.

Va invitam sa cititi mai multe detalii pe site-ul adevarul.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *