Cele mai cautate joburi in luna octombrie

Cele mai cautate joburi in luna octombrie

Cele mai cautate joburi in luna octombrie

Sursa: Pexels

Cele mai cautate joburi in luna octombrie au fost cele de sofer, inginer, cautabil, manager, asistent medical sau consilier juridic, potrivit eJobs. Alte joburi frecvent cautate online de candidati sunt cele de agent de vanzari si asistent vanzari.

Termeni precum ”remote”, ”part time” si ”internship” au suscitat un interes crescut in randul candidatilor, reflectand tendintele de pe piata muncii in aceasta perioada.

”Vorbim despre candidati care au mers tintit spre aceste joburi si in cazul carora putem vorbi si de un grad foarte ridicat de relevanta atunci cand aplica pentru o anumita pozitie pentru ca, in mod natural, cauti joburile cu care esti compatibil din punctul de vedere al pregatirii si experientei profesionale. Aceste cautari exprima foarte bine ce se intampla in piata si care sunt categoriile de candidati care fie au ramas fara job in ultima perioada, fie nu mai sunt multumiti de jobul actual”, a explicat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Cele mai cautate industrii au fost: vanzari, call-center, marketing, resurse umane, contabilitate si IT.

”Este destul de evident ca in acest moment candidatii sunt cu ochii pe miscarile din piata si urmaresc ce se intampla nu doar la nivelul joburilor, ci si care este evolutia economiei, in general. De aceea, vedem cum cresc cautarile active pe acele domenii sau pe acele specializari care sunt stabile, care scot constant un numar mare de joburi noi in piata sau care nu au fost foarte afectate de criza ultimelor luni”, completeaza Bogdan Badea.

Cautarile candidatilor oglindesc  foarte bine oferta disponibila in piata muncii din Romania. In luna octombrie, cele mai multe joburi noi au fost postate pentru domeniile transport / distributie, vanzari, administrativ / logistica si relatii clienti / call center.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Startup Cafe.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *