Cele mai ravnite joburi in IT in 2015

Cum se anunta noul an pe piata IT? Cu mai multe job-uri orientate catre client si catre un business transparent. Companiile din domeniu anunta ca mai presus de toate au nevoie de oameni cu soft skills pentru a dezvolta proiecte. Iata care sunt Cele mai ravnite joburi in IT  in 2015:

joburi IT 2015

sursa foto: cio.com

1. Dezvoltare de aplicatii
48% dintre respondentii la un studiu realizat de computerworld.com (site-ul american specializat în noutati IT) au declarat ca intentioneaza sa dezvolte aplicatii in urmatoarele 12 luni. Departamentele IT sunt pregatite: au cele mai multe job-uri pentru programatori si dezvoltatori de aplicatii. Astfel, compania creste si devine cunoscuta pentru inovatii, dar si pentru oamenii sai care sunt selectati pentru aptitudinile tehnice si pentru renumitele soft skills (agilitate si adaptabilitate, initiativa, gandre critica, curiozitate si imaginatie).

2. Manager de proiect
Companiile au nevoie de manageri de proiect care sa supravegheze proiecte mari. Managerii de proiect buni care au cunostinte de business si tehnologie si pot crea o punte intre cele dou domenii sunt cei mai ravniti. De asemenea, este nevoie de experienta in conducerea de echipe folosind metodologia cascada – o metoda de diseminare , bazata pe principiul ca o echipa mica de formatori va forma un grup mai mare, care, la randul sau, va transmite cunostintele si deprinderile unui alt grup. De asemenea, managerii de proiect trebuie sa practice si stilul agile care presupune utilizarea unor metode de adaptare rapida, focalizate asupra mediului de dezvoltare in continua schimbare.

3. Help desk / suport tehnic
30% dintre respondenti vor opta pentru acest tip de job in urmatoarele luni.
Numarul tot mai mare de aplicatii pentru telefoane mobile si tablete a dus la cresterea numarului de intrebari de tipul Cum sa…?, prin urmare este nevoie de suport specializat pentru clienti.

4. Rezolvarea plangerilor si a problemelor de securitate
Companiile fac tot mai multe investitii in securitatea datelor si sunt dispuse sa cheltuie tot mai multi bani. Totul pentru pentru ca business-ul sa fie perceput ca transparent si corect. Se cauta oameni axati pe gestionarea incidentelor, vulnerabilitatilor in special security architects si security engineers.

5. Administrare baze de date
Administrarea bazelor de date este un rol este mereu necesara intr-o companie de IT, iar cei care lucreaza in acest domeniu trebuie sa inteleaga cum sa imbine bazele de date.

6. Networking
Se cauta oameni cu experienta in rutare IP, packet capture si packet tracing/debugging, optical networking, network management.


Noi joburi in IT in 2015:
1. Technology Broker –
ofera consiliere in cumpararea de aplicatii si tehnologie care sa fie compatibila cu sistemele existente intr-o companie.

Information Inshight Enabler
sursa foto: 123rf.com

2. Information Inshight Enabler – Toata lumea facea rapoarte, dar prea putini stiu sa le interpreteze. De aceea e nevoie de un om specializat in intelegerea miilor de rapoarte si statisitici care raspunde de extragerea informatiilor esentiale si le comunica managerilor. Candidatii trebuie sa aiba experienta in cercetare de piata sau cercetare financiara.

3. User Experience Guru – pentru a intelege si a imbunatati experienta userilor. Astfel se va crea o colaborare mai stransa cu acestia, iar productivitatea business-ului va creste.

4. Cloud Integration Specialist – Un specialist in integrare este dedicat educarii clientilor si rezolvarii problemelor de compatibilitate intre aplicatii nou achizitionate si sisteme deja existente.


5. End-to-End IT Service Manager – un om complet care are cunostinte de tehnologie, date, suport, aplicatii, strategie pentru a oferi servicii complete clientilor.

Joburi in IT gasesti aici.

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *