Corina Diaconu, ABC Human Capital: Cel mai bine platiti oameni de vanzari sunt cei care activeaza in domenii foarte tehnice; salariile nete fixe oferite, cuprinse intre 1.200 – 2.000 euro net

Corina Diaconu, ABC Human Capital: Cel mai bine platiti oameni de vanzari sunt cei care activeaza in domenii foarte tehnice; salariile nete fixe oferite, cuprinse intre 1.200 – 2.000 euro net

Corina Diaconu ABC Human Capital

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

 

Cel mai bine platiti oameni de vanzari sunt cei care activeaza in domenii foarte tehnice (inginerii de vanzari, asa cum ii gasiti deseori in anunturile de angajare), a explicat intr-un interviu acordat pentru Economica.net, Corina Diaconu, Managing Director la firma de recrutare ABC Human Capital. Desi aceste joburi sunt printre cel mai bine remunerate, expertul în resurse umane a subliniat și faptul ca exista dificultatile cu care se confrunta cand recruteaza pentru aceste posturi, schemele de salarizare si promovare in vanzari.

Experienta lor provine din domenii similare cu cele cautate de angajator, angajarile pe aceste posturi fiind printre cele mai stricte dintre toate recrutarile, rareori facandu-se exceptii si angajandu-se oameni non-tehnici. Ei sunt in proportie covarsitoare ingineri la baza, competentele lor tehnice mulandu-se perfect pe specialitatile pe care vor activa.

Specialistul in resurse umane a explicat ca in aceste domenii expertiza tehnica este un element foarte important.

„Cel mai bine platiti oameni de vanzari sunt cei care activeaza in domenii foarte tehnice (inginerii de vanzari, asa cum ii gasiti deseori in anunturile de angajare). Experienta lor provine din domenii similare cu cele cautate de angajator, angajarile pe aceste posturi fiind printre cele mai stricte dintre toate recrutarile, rareori facandu-se exceptii si angajandu-se oameni non-tehnici. Ei sunt in proportie covarsitoare ingineri la baza, competentele lor tehnice mulandu-se perfect pe specialitatile pe care vor activa. Daca vand servicii de proiectare in constructii, pot fi arhitecti sau ingineri constructori. Daca promoveaza produse de incalzire, ventilatie si aer conditionat (HVAC), sunt absolventi ai Facultatii de Instalatii. Daca produsele pe care le vand sunt echipamente industriale sau utilaje, pot fi ingineri mecanici sau cu specializare de electronica,” a explicat Corina Diaconu.

In plus, abilitatile de comunicare in procesul de recrutare pentru aceste pozitii nu sunt un element definitoriu.

„Abilitatile lor soft contureaza cumva dificultatea proceselor (de recrutare n. red. ) de acest gen, pentru ca oamenilor tehnici li se cere sa aiba si abilitati excelente de comunicare, relationare si capabilitatea de a crea si de a dezvolta o retea de clienti. Desigur, exista si astfel de tipologii de candidati in piata, insa abilitatile de comunicare nu sunt cele care definesc ‘by default’ (prin definitie n. red. ) un om foarte tehnic, ceea ce aduce o provocare in plus pentru a identifica si atrage astfel de candidati. Studiile absolvite sunt tehnice in proportie de 90% (Politehnica), mai rar intalnind absolventi de ASE – Business Management,” a mai precizat expertul in resurse umane.

Va invitam sa cititi interviul complet pe site-ul Economica.net

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *