Costul fortei de munca orar creste si in Romania

Costul fortei de munca orar creste si in Romania

Costul orar dupa numarul zilelor lucratoare a inregistrat o rata de 8,84% in primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara din 2021. Cele mai semnificative cresteri ale costului orar ale fortei de munca s-au regasit in alte activitati de servicii (17,2%), informatii si comunicatii (16,6%), cat si in hoteluri si restaurante (15,2%).

Cele mai bine platite domenii

 

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a discutat despre costul fortei de munca, dar si despre cele mai bine platite domenii.

„Costul fortei de munca a inregistrat cresteri in toate tarile membre UE, Bulgaria si Romania sunt tarile cu cele mai mici costuri cu forta de munca la nivelul UE. In Romania, avem un cost de  EUR 8,1 fata de media de EUR 28,5 pe ora in Uniunea Europeana,” a atras atentia specialistul in resurse umane.

In ceea ce priveste cele mai bine platite si cele mai slab platite domenii in Romania, Corina Diaconu a explicat ca domeniile precum IT, financiar-contabil si telecom raman in continuare cele mai profitabile.

„In acest moment exista o dinamica foarte mare pe piata muncii si raman zonele preferate precum IT – care inregistreaza in continuare cele mai mare salarii si cele mai mari cresteri, zona financiar-contabila, posturile din telecom, pozitiile din vanzari sunt extrem de bine platite. La polul opus, sectorul horeca, chiar daca el inregistreaza usoare cresteri sezoniere ramane unul dintre cele mai slab platite domenii.”

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *