Criteriile si prioritatile candidatilor in alegerea angajatorului

Criteriile si prioritatile candidatilor in alegerea angajatorului

Sursa: Metropola TV

Pachetul salarial, atmosfera placuta la locul de munca, siguranta locului de munca, evolutia in cariera si  echilibrul viata profesionala – viata personala sunt criteriile in urma carora anagajatii romani aleg angajatorul, potrivit unui studiu recent. In Romania, evolutia in cariera este mai importanta pentru femei decat in cazul barbatilor, in timp ce in alte tari europene se poate observa situatia opusa.

Criterii alegere angatator

Corina Diaconu, Mananging Director ABC Human Capital, a discutat despre criteriile si prioritatile candidatilor in alegerea angajatorului in cadrul jurnalului de stiri MetropolaTV.

„In acest moment candidatii sunt extrem de atenti si cauta acele joburi care corespund cu asteptarile lor. Pe primul loc raman in continuare salariul si stabilitatea unui loc de munca. Ceea ce este specific acestei perioade se leaga de joburi flexibile cu posibilitatea de a lucra remote. Multi dintre ei cauta si un mediu de lucru placut, dar si un manager care sa ii incurajeze si sa le fie un mentor,” puncteaza specialistul in resurse umane.

Siguranta la locul de munca este un alt criteriu important pentru multi dintre candidati.

„Dea lungul anilor am observat ca pe langa toate celelalte asteptari, stabilitatea este un aspect extrem de important. As recomanda ca in momentul care se face o schimbare sa se aiba in vedere un mix de factori, un mix de criterii, nu doar unul singular cum ar fi salariul, asa cum se intampla de cele mai multe ori.”

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.