Cum i-a responsabilizat pandemia pe tineri

Cum i-a responsabilizat pandemia pe tineri

Tineri internship

Cum i-a schimbat pandemia pe tineri

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat la inceputul acestei saptamani ca pandemia este departe de a se incheia, chiar si in ciuda motivelor de optimism aduse de inceperea vaccinarii in masa. Deocamdata va trebui sa mai avem rabdare pana cand economiile lumii isi vor reveni complet si pana cand ne vom reintoarce la viata normala, in care sa ne putem intalni fata in fata cu oamenii, la orice ora si in orice context.

Prin urmare, si companiile sunt nevoite sa mai fie rabdatoare, pentru ca intoarcerea completa la birou nu se va face mai devreme de toamna, poate chiar iarna acestui an, estimeaza reprezentantii platformei de recrutare eJobs.

Pandemia si-a spus cuvantul si in viata tinerilor de pana in 25 de ani. Dorinta de a cunoaste oameni noi si de a se integra mai rapid in cultura organizationala a unei companii a fost cumva intrerupta in ultimul an, in contextul acestei crize sanitare.

Accesul la internship-uri a fost limitat sau inexistent in cele mai multe organizatii, pentru ca scopul managerilor a fost sa gaseasca solutii azi, in timp ce un internship-ul este despre maine, spune Bogdan Badea, CEO-ul eJobs, in cadrul emisiunii HR Talks, realizata de wall-street.ro.

Desi nu au mai avut parte de internship-uri, multi dintre ei si-au luat inima in dinti si au intrat mai devreme in campul muncii, devenind astfel categoria de varsta cea mai activa din punct de vedere al aplicarilor la joburi, de la inceputul crizei sanitare.

„Categoria de varsta 18-24 de ani s-a activat in pandemie, a fost printre singurele surprize placute. Ei au vazut ca numarul locurilor de munca a inceput sa scada si au simtit ca pot rata un tren, asa ca au decis sa intre mai devreme in campul muncii, mai devreme decat o faceau in mod normal”, a explicat Badea.

Pe de alta parte, aplicatiile pentru internshipuri au scazut semnificativ.

„Din pacate numarul de internship-uri a scazut putin, dar a crescut numarul de aplicari la joburi. Desi internship-urile sunt mai putine, oamenii sunt interesati in continuare de ele. Unul din motivele principale pentru care internship-urile nu sunt atat de `hot` in aceasta perioada e ca daca nu intri fizic intr-o companie, daca nu cunosti colegii, daca nu cunosti cultura organizationala, nu poti lua practic contact cu mediul. Iar un internship online este ca un team building online. Nu are sare si piper. Nu are ceea ce trebuie, nu cred ca poate sa creeze vreodata vreo comuniune si o comunicare intre oameni”, a mai precizat CEO-ul eJobs.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *