Cum ne dăm seama că suntem subapreciaţi la locul de muncă
Cum ne dăm seama că suntem subapreciaţi la locul de muncă
Cariera reprezintă o mare parte din vieţile noastre. Lucrăm 8, 9 sau 10 ore pe zi (ori chiar mai mult), aşa că e important să ne placă ceea ce facem. Însă uneori ne putem găsi în situaţia în care simţim că suntem subapreciaţi la locul de muncă iar acest sentiment nu este deloc plăcut. Poate fi demoralizant, frustrant şi afectează productivitatea.
Însă cum putem analiza la rece dacă într-adevăr suntem subapreciaţi şi ce putem face pentru a scăpa de această problemă?
Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital, declara pentru Revista Cariere:
„Modul în care suntem percepuţi la locul de muncă este extrem de important pentru fiecare dintre noi, tocmai pentru că de aceasta apreciere depind performanţa noastră, eficienţa, rezultatele şi chiar atmosfera în întreaga echipă. Este evident că o persoană apreciată şi care primeşte feedback pozitiv din partea şefului sau clienţilor îşi va lua energia din acestea pentru a performa şi de acum încolo şi poate cu rezultate din ce în ce mai bune.
La polul opus însă, criticile adresate colegilor dar şi atmosfera negativă pot provoacă teamă, stres, anxietate sau chiar mânie. Acestea ne fac de cele mai multe ori defensivi şi slăbesc puterea de concentrare a oamenilor, deşi creierul se străduieşte din răsputeri să performeze. Important este să ne dăm seama dacă acele critici sunt fondate sau nu, astfel încât să putem acţiona în consecinţă.”
Va invitam sa cititi intreg articolul pe web-site-ul Cariereonline.ro.