Cum poti gestiona stresul la locul de munca

Cum poti gestiona stresul la locul de munca

Stresul la locul de munca

Sursa: Pexels

Un profesionist in aria sa gestioneaza in acelasi timp, in viata sa, intre 30 si 100 de proiecte. Totodata, un angajat modern este distras de aproximativ sapte ori pe ora si in total este deranjat cam 2,1 ore pe zi. Acesta poate fi motivul pentru care mai mult de 40% dintre adulti spun ca nu pot dorimi noaptea pentru ca sunt afectati de evenimentele stresante din timpul zilei.

Exista o modalitate de a mentine concentrarea constanta pe tot parcursul zilei? Este posibil sa faci tot ce trebuie sa se faca si sa ramana energie dupa munca? Cum iti mentii sangele rece atunci cand ai atatea lucruri de rezolvat la job?

Iata cateva strategii oferite de Sharon Melnick, cercetator la Harvard University prin care sa nu permiti stresului sa-ti acapereze munca.

  1. E mai bine sa actionezi decat sa reactionezi

„Experimentam stresul atunci cand simtim ca situatiile sunt in afara controlului nostru”, spune Melnick. Atunci cand se activeaza „hormonul” stresului (mai ales daca este cronic), acesta mananca din incredere, concentrare si bunastare. Specialistul ne sfatuieste sa identificam aspectele situatiei pe care o putem controla si aspectele pe care nu le putem controla. De obicei, detii controlul asupra actiunilor si raspunsurilor tale, dar nu detii control asupra fortelor macro sau asupra tonului altcuiva, de exemplu. „Fii impecabil in proportie de 50%”, ne sfatuieste cercetatorul, potrivit Forbes. Si incearca sa renunti la restul.

  1. Respira adanc

Daca te simti coplesit de ce urmeaza sa faci sau de o intalnire la job care stii ca va fi tensionata, ajuta efectiv sa iei o pauza scurta, sa inspiri si sa expiri. Urmeaza acest exercitiu timp de cinci secunde.

„Se va simti ca si cum ai obtine calmul si concentrarea in urma unei clase de yoga de 90 de minute, in doar trei minute sau mai putin, fix din biroul tau”, spune Sharon Melnick.

  1. Elimina momente de distrageri si intreruperi

„Cei mai multi dintre noi suntem bombardati in timpul zilei de e-mailurile, apelurile telefonice, mesaje instane, in aceeasi masura in care suntem presati si de deadline-uri bruste si urgente care vin peste noi si care ne fac sa fim distrasi de la munca noastra.

Desi este posibil sa nu detii control asupra mecanismelor declansatoare ale stresului, ce poti face tu este sa controlezi raspunsul tau pe care poti sa il ai in fata stresului.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *