Cum sa fii productiv dupa vacanta de sarbatori

Cum sa fii productiv dupa vacanta de sarbatori

Revenirea la munca

Sursa: Pexels

Reintoarcerea la lucru se dovedeste a fi dificila pentru multe persoane dupa vacanta de sarbatori, chiar daca nu mai sunt nevoite sa se intoarca fizic la birou.

Climatul incert generat de pandemia Covid-19 este dublat de o stare de oboseala cunoscuta si sub numele de depresie de dupa sarbatori.

De ce apare depresia post-vacanta

Prima luni a revenirii la munca de dupa sarbatori poarta numele de Blue Monday („Lunea trista”) si este considerata a fi cea mai depresiva zi din an.

Depresia post-vacanta, este o afectiune care se manifesta dupa sarbatorile din decembrie, in primele luni ale anului. In aceasta perioada oamenii se simt, in general, cu moralul scazut, lipsiti motivatie si de energie. La acestea se adauga si anxietatea intoarcerii la birou, corelata cu deadline-urile si viitoarele task-uri care ne astepta in noul an.

Creeaza o rutina

Un program bine structurat ne va face creierul sa functioneze pe pilot automat si nu va mai trebui sa ne gandim in plus la modul in care ne stabilim activitatile.

Astfel, este foarte util faci un plan bine pus la punct, care sa iti permiti sa fii eficient si productiv. Este importanta si flexibilitatea pentru a lasa loc pentru task-uri care apar in ultimul moment.

Nu sta in pijamale toata ziua

Specialistii atrag atentia ca statul in pijamale toata ziua contribuie la o dispozitie prea relaxata si chiar somnolenta. Pantalonii de trening si hanoracul sau orice alte haine pe care le preferi te vor motiva te vor face sa te simti mai confortabil, chiar si atunci cand muncesti.

Delimiteaza un spatiu pentru munca ta

Desi poate parea foarte confortabil, pe termen lung, lucratul in pat provoaca probleme grave pentru spatele tau. Daca nu ai un birou acasa pe care sa poti sa-l amenajezi, masa din bucatarie sau din sufragerie sunt mai indicate sa devina biroul tau temporar.

Important este sa iti stabilesti un colt din camera care sa fie rezervat doar muncii.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *