Cum sa lucrezi eficient de acasa

Cum sa lucrezi eficient de acasa

Munca de acasa

Sursa:Economica.net

Unul dintre efectele pandemiei de coronavirus a fost si faptul ca multi angajati au inceput sa lucreze de acasa. Iar daca o parte dintre acestia s-au adaptat rapid noii situatii, mutarea locului de munca in sufrageria de acasa a fost resimtita de altii ca un disconfort.

Munca de acasa are avantaje incontestabile: un program mult mai flexibil si un grad crescut de confort, tinand cont ca la biroul de acasa poti lucra si in pijamale. Insa, asa cum multe persoane au putut sa o constate pe propria piele, ca sa fii eficient cand lucrezi de acasa este necesara o organizare foarte riguroasa.

Iata 7 sfaturi pentru a avea un randament mai bun cand lucram remote.

Stabileste-ti un program de lucru si respecta-l

Flexibilitatea este un avantaj al muncii de acasa, dar poate fi si o capcana. Daca incepi munca tarziu, te vei lungi cu treburile pana seara si vei avea senzatia ca lucrezi nonstop. Un program de munca bine delimitat te va ajuta sa faci distinctia atat de necesara intre timpul de lucru si timpul liber.

In orele de program foloseste telefonul de serviciu

Aceasta nu inseamna sa iti cumperi doua telefoane. Un telefon cu dual SIM este extrem de util daca lucrezi de acasa, pentru ca poti folosi un numar pentru serviciu, iar altul pentru conversatiile private. In plus, poti alege variante de abonament avantajoase de la operator pentru fiecare cartela, eventual adaptate nevoilor lucrului de acasa. Exista astazi telefoane de la producatori de top cu doua SIM-uri plus un microSD sau chiar cu 3 SIM-uri, conform specialistilor.

Foloseste aplicatii de management al timpului

Daca in ciuda respectarii orarului de munca, gestionarea timpului inca este o provocare pentru tine, foloseste aplicatii de genul Rescue Time. Vei primi alerte daca zabovesti prea mult timp cu rezolvarea unor sarcini, stii cat timp petreci pe mail sau in meeting-uri si poti bloca unele site-uri unde esti tentat sa iti pierzi timpul – cu alte cuvinte, te ajuta sa fii mai eficient.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Economica.net.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *