Cum sa te intorci la fostul loc de munca

Cum sa te intorci la fostul loc de munca

Cum te intorci la fostul loc de munca

Sursa: Pexels

Fenomenul demisiilor in masa a creat niveluri extrem de ridicate de mobilitate pe piata muncii, atat in Romania cat mai ales in Statele Unite, unde a aparut fenomenul „demisiile in masa”. Experții în resurse umane sunt de parere ca va urma un fenomen de revenire la locul de munca anterior, deoarece de multe ori ambele parti implicate aveau asteptari nerealiste.

Daca te gandesti sa te intorci la fostul loc de munca, iată ce trebuie sa stii si ce te sfatuiesc expertii.

Ce spun expertii despre revenirea la fostul angajator

În SUA, 62% dintre cei care si-au schimbat locul de munca in aceasta perioada ca urmare a demisiilor in masa au declarat ca regreta decizia si se gandesc sa se intoarca la angajatorul anterior, potrivit unui sondaj realizat de Muse (o platformă care ajuta oamenii să se dezvolte profesional) la care au participat peste 2500 de persoane din generatia Millenial si Z.

Cum sa te „impaci” cu fostul sef? Ce sa ii spui ca sa reluati legatura

Daca te-ai decis ca vrei sa te reintorci la fostul angajator, incepe prin a scrie un mail acestuia sau HR-ului cu care ai vorbit ultima data.

O sugestie de mesaj de reluare a legaturii ar putea fi urmatoare: „M-am gandit la multe lucruri in perioada in care am plecat din compania voastra si mi-ar placea sa reconectam. Ai avea timp sa ne auzim la un telefon in zilele urmatoare?”.

Ideal ar fi sa te concentrezi pe motivul pentru care vrei sa pleci de la actuala companie si sa specifici in mod clar ce nu a putut sa iti ofere acel angajator.

Ce sa faci dupa ce te-ai decis sa te intorci la fostul loc de munca

1. Restabileste limitele si reevalueaza modul in care te pozitionezi in fata celorlalti

Exista multe motive pentru care te poti intoarce la vechiul angajator. „Poate ca ti-ai dat seama ca respectiva cultura organizationala era foarte buna sau pur si simplu ai fost atras de o oferta tentanta, dar care nu s-a dovedit a fi ce era. Ori te-ai simtit intr-un punct mort in cariera ta si acum ai ocazia sa revii pe o pozitie superioara”, a declarat Michael Watkins, presedintele Genesis Advisers si profesor la IMD Business School.

In mod ideal ar fi bine ca atunci cand te intorci, sa o faci pe o pozitie superioara. Insa indiferent de pozitia pe care te intorci, spune-le vechilor colegi, dar si noilor tai colegi ca esti fericit ca te-ai intors si ca ai avut oportunitatea de a explora si de a invata lucruri noi in alte parti.

2. Adopta o atitudine pozitiva

Colegii te vor intreba cu siguranta de ce ai demisionat initial din locul in care te-ai intors, asa ca este intelept sa te gandesti cum ai putea raspunde intrebarilor lor.

Explicatia ta ar trebui sa fie sincera pana la un punct. „Nu ai nimic de castigat spunand ceva negativ, mai ales daca ai fost nemultumit la jobul tau initial. Nimeni nu vrea sa auda despre cat de proasta era compania cand ai plecat. La urma urmei, ai ales sa te intorci, deci nu face nimanui bine sa spui lucrurile astea”, spune Karen Dillon.

Te invitam sa citesti articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *