Cum sa updatezi CV-ul pentru 2016
In fiecare an, prezentam modalitati prin care iti poti evidentia CV-ul in fata recrutorilor. Criteriile acestora se schimba in functie si de cerintele si nevoile companiilor, prin urmare este indicat sa editezi constant CV-ul pentru a fi in pas cu tendintele de recrutare. In 2016 se mentin trend-urile anului 2015 cu accent pe CV-ul profesionist realizat pe retelele de socializare, CV-ul video (faciliteaza procesul de recrutare), diagrame si grafice pentru relevarea rezultatelor. De asemenea, pentru a convinge ca esti persoana potrivita pentru un job, pregateste o prezentare profesionala in limbile straine mentionate in job description.
sursa foto:Â www.designknock.com
Iata cum sa updatezi CV-ul pentru 2016:
1. Cauta CV-uri ale profesionistilor in domeniul in care activezi si completeaza CV-ul tau cu informatii despre responsabilitati, despre realizari si despre hobby-uri pe care le-ai omis. Prezenta in social media si modul in care te remarci ca un lider de opinie conteaza tot mai mult, iar link-urile conturilor tale de pe retelele de socializare sunt apreciate de recrutori. Vei descoperi si template-uri creative care iti vor atrage atentia, prin urmare merita sa investesti 2-3 ore in crearea unui CV altfel care te va evidentia in fata recrutorilor.
2. In alegerea template-ului tine cont de job-ul si domeniul pentru care aplici. Daca lucrezi intr-un domeniu creativ, alege un template creativ! Il poti downloada de aici sau poti alege un format PPT care te reprezinta.
3. Obiectivele. Probabil consideri ca nu mai sunt la moda sau le numesti clisee, insa recrutorii tot mai ocupati cu multe proiecte scaneaza mai intai obiectivele tale profesionale inaintea experientei. Construieste obiective tinand cont de planurile tale in cariera, dar si de obiectivele companiei si arata motivele incontestabile pentru care ar trebui sa fii angajat.
4. Pregateste audit-ul anului 2015!
E momentul sa faci o evaluare a anului care tocmai se incheie si sa mentionezi in CV o lista cu realizarile tale. Chiar daca nu ai in plan sa-ti schimbi job-ul , o lista updatata cu rezultatele bune de anul acesta este un start pentru a negocia o marire de salariu sau un bonus.
5. Blogging. Indiferent de domeniul in care activezi, un blog da plus valoare CV-ului tau. Atunci cand aplici pentru un job, specialistul HR sau viitorul manager iti cauta numele pe Google. In primul rand, tu trebuie sa faci acest pas si sa descoperi ceea ce se scrie despre tine. Exista si situatii in care descoperi informatii negative, dar un blog te ajuta sa te evidentiezi ca profesionist, sa demonstrezi ca esti un lider de opinie si sa te diferentiezi astfel de alti candidati. Il poti crea pe domeniul in care activezi sau poti contura un blog personal cu interesele tale extra-job. In plus, bloggerii au mai multe sanse sa fie remarcati de angajatori pentru ca acestia au skill-uri dovedite pentru SEO, social media, redactare si design. Este foarte important ca blogul sa arate personalitatea ta, sa demonstrezi prin ceea ce scrii ca esti o persoana motivata, smart si mai ales inspirata.
6. Include referinte. In 2016, recrutorii vor pune accent pe networking si interactiunea cu oamenii care te cunosc prin urmare, aceste informatii vor avea o valoare mai mare decat informatiile din CV.
7. CV-ul scurt, cel mai placut! Daca CV-ul tau include responsabilitatile unui job de acum 6-7 ani, e timpul sa reconsideri aceste informatii si sa le pastrezi doar pe cele care te pot ajuta pentru job-ul la care aplici. CV-ul tau trebuie sa se focuseze pe responsabilitatile si realizarile cele mai recente. Pentru a te diferentia poti include si un link catre o prezentare scurta (stil CV) pe YouTube. Iata aici un CV de doar o pagina care cuprinde cele mai importante informatii.
Profilul de Linkedin pentru 2016
1. Updateaza CV-ul tau cu informatii relevante, acordand atentie headline-ului, sumarului si experientei. Daca faci un test pe mobil sunt vizibile primele 170 de caractere din profilul tau, iar pe desktop – primele 363 de caractere, fiecare cu optiunea de a citi mai mult. Prin urmare, cele mai importante informatii despre cariera ta trebuie comunicate in headline si in sumar.
2. Optimizeaza profilul tau de LinkedIn si adauga dupa numele de familie si functia sau specialitatea ta. Astfel profilul tau va fi mult mai relevant in cautarile recrutorilor.
3. Posteaza informatii despre compania in care lucrezi folosind profilul tau de LinkedIn. Tot mai multi angajatori vor remarca atentia si grija pentru promovarea brand-ului pentru care lucrezi si isi vor dori sa te aiba in echipa lor.
4. Reordoneaza informatiile din profilul de LinkedIn. Daca o informatie din cariera ta este foarte importanta, reordoneaza sectiunile profilului si publica acesta informatie in top.
5. Posteaza informatii de pe blogul tau in grupuri – vei fi remarcat de recrutori.
6. Cauta in grupuri! Daca LinkedIn a introdus limita de cautari la profile, poti descoperi profesionisti si informatii relevante daca cauti in grupuri.
Ti-a placut articolul? Citeste si Tendinte in recrutare pentru 2016.