Cum stii ca pleaca angajatii buni din companie

Cum stii ca pleaca angajatii buni din companie

Cei mai buni angajati

Sursa: Pexels

Pandemia a oferit angajatilor o perspectiva mai larga asupra carierei lor, mai mult timp pentru a gandi, dar si un mai mare sentimentul de autonomie. Toate acestea au fost experimentate mai curand lucrand de acasa, decat mergand la un birou.

In plus, multi dintre angajati s-au simtit suprasolicitati, cu resurse de energie aproape epuziate in ultimul an. Specialistii discuta despre un sentiment colectiv de lancezire, un fenomen care s-a accentuat in ultimele luni si despre care The New York Times vorbeste aici.

Practic unde duc aceste schimbari? Ei bine, puterea va sta tot mai mult in mainile talentelor din cadrul unei companii. De ce? Pentru ca ei sunt cei care daca in 2020, de la venirea pandemiei de COVID-19, au fost nefericiti, frustrati, ei sunt cei care isi vor schimba acum joburile. Iar daca nu vor face acest lucru, fie isi vor lua un an sabatic, fie vor demisiona ca sa-si deschida in sfarsit afacerea la care viseaza de mai mult timp.In Romania, cel mai recent sondaj derulat de eJobs Romania arata ca 45% dintre respondenti vor ca imediat dupa terminarea pandemiei sa isi gaseasca un nou loc de munca. Din acest motiv, angajatorii trebuie sa se pregateasca pentru posibile demisii. Inainte de toate, e necesar ca angajator sa vei cum poti sa previi astfel de plecari ale unor oameni cheie din firma.

Cum recunosti semnele plecarii angajatilor din compania ta

  • Nu urmaresc cu atentie solicitarile care vin inspre ei
  • Angajatii care vor sa plece par distrasi si dezinteresati
  • Nu sunt proactivi cu idei sau sugestii

Cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *