Cum sa discuti despre burnout cu seful tau

Cum sa discuti despre burnout cu seful tau

Burn out

Sursa: Pexels

Chiar inainte ca pandemia de COVID-19 sa fie declansata, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat burnout-ul drept sindrom legitim legat de stresul cronic la locul de munca.

Un sondaj recent adus in atentie de revista americana Forbes indica faptul ca 41% dintre angajati simt ca sunt intr-o faza de burnout din cauza unor factori precum lucrul la distanta, volumul mai mare de munca, jonglarea cu cerintele familiei, amenintarea securitatii locului de munca si teama de medii de lucru nesigure.

Acestea au dus la sentimente cronice de tristete si anxietate, o lipsa de motivatie si o incapacitate de concentrare. Si cea mai rea parte – 37% dintre respondenti au declarat ca nu au facut nimic pentru a face fata acestor sentimente.

Desi ar trebui sa revina angajatorilor sa joace un rol semnificativ in combaterea epuizarii angajatilor, nu astepta ca seful tau sa ia atitudine din prima, mai ales fara sa cunoasca problema. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa abordezi discutiile despre burnout cu managerul tau intr-un mod care sa va avantajeze pe amandoi.

Nu presupune ca seful tau stie care sunt problemele tale

Acum, cand tot mai multe persoane lucreaza de acasa, sefului tau nu ii va fi neaparat la indemana sa vada ca tu te confrunti cu o stare de epuizare fizica si psihica. Prin urmare, nu se va intampla absolut nimic daca nu ii spui efectiv in mod direct. Doar prin acest mod vei putea ajunge la solutii si vei putea sa fii ajutat sa gestionezi mai bine timpul, dar si activitatile care genereaza cel mai mult stres intr-o zi de munca.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *