Despre burnout

Despre burnout

Burnout in companii

Burnout in companii

Printre simptomele burnout-ului se numara, pe langa epuizarea fizica și psihica, lipsa de concentrare, productivitatea scazuta, dar și degradarea starii de sanatate.

O stare constanta de epuizare in rândul angajatilor conduce la scaderea productivitatii la nivel de companie, la rezultate mai slabe și la lipsa inovarii.

Companiile au nevoie sa-si structureze foarte clar departamentele si sarcinile, creionand corect si eficient o organigrama care sa fie respectata de angajati si mai ales utila.

In momentul in care un angajat nu stie cui trebuie sa-i raporteze sau se regaseste in situatia de a raporta mai multor manageri, in cele mai multe cazuri, eficienta si motivarea lui vor avea de suferit, riscurile de a avea o echipa disfunctionala, dezinteresata si chiar conflictuala fiind foarte mari. Aceasi situatie apare si atunci cand ne pasam sarcinile de la unii la altii pentru ca rezultatele si cresterea nu se mai pot urmari fiindca energia noastra se consuma in alte directii.

Daca primim sarcini de la mai multe persoane din organizatie, este clar ca nu ii putem deservi pe toti cu acceasi atentie sau cu aceeasi promtitudine mai ales daca nici nu stim cum sa le prioritizam.

Daca alegem sa dam curs solicitarilor care vin din partea celui mai vocal manager, acest lucru nu inseamna ca sarcina lui este cea mai importanta, aspect care poate impacta negativ compania sau departamentul.

O astfel de incarcare a unui angajat are efecte negative asupra acestuia ducand la epuizare, reducerea productivitatii si scaderea motivatiei. Este important sa intelegem ca oamenii functioneaza mai bine cand au sarcini clar trasate si stiu cand anume au de predat un task si cui trebuie sa-l predea. Supraincarcarea acestora are efecte doar pe termen scurt si uneori nici atunci pentru ca apar multe erori generate tocmai de acesta solicitare exagerata, dar pe termen lung in niciun caz nu trebuie sa ne asteptam la efecte pozitive.

La voi in companii cum se impart sarcinile? Ce solutii ati abordat pentru a evita burnout-ul propriu sau al echipei?

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *