Doi din zece tineri sub 24 de ani nu lucreaza

Doi din zece tineri sub 24 de ani nu lucreaza

Corina Diaconu interventie Observator

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Doua din zece persoane pana in 24 de ani nu lucreaza. Nici inainte de pandemie lucrurile nu stateau prea bine, dar criza sanitara a adancit si mai mult problemele de pe piata muncii.

La nivel national, rata somajului  atinge  valoarea de 5%. Cea in randul tinerilor a crescut semnificativ in cei doi ani de pandemie. Datele statistice arata ca rata somajului in randul celor cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani a ajuns la aproape 22%.  In 2019, in aceeasi perioada, rata somajului era in jurul valorii de 18%.

Corina Diaconu, managing director ABC Human Capital, a explicat in cadrul jurnalului Observator de la Antena 1 ca adaptabilitatea si perfectionarea vor fi trasaturi esentiale pentru a face fata concurentei.

Corina Diaconu, expert resurse umane: ”Trebuie sa inteleaga exact ce isi doresc companiile. Oameni care sa isi doreasca rezultate si sa fie adaptabili pentru ca actualul context ne-a invatat ca adaptabilitatea este o abilitate extrem de importanta”.

In plus, acum angajatorii nu mai sunt la fel de dispusi sa investeasca in pregatirea tinerilor la locul de munca. Ar insemna sa ii plateasca de doua ori: o data prin salariu, a doua oara prin traininguri. Iar in vremuri incerte, primii veniti, sunt si primii disponibilizati.

Va invitam sa urmariti interventia integrala pe pagina Observatornews.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.