Domenii de activitate care vor fi la mare cautare in 2022

Domenii de activitate care vor fi la mare cautare in 2022

Domenii la mare cautare 2022

Sursa: Pexels

Aproape toate domeniile de activitate au suferit modificari prin prisma crizei sanitare. Totusi, in toata aceasta impredictibilitate se contureaza cateva sectoare importante, care vor fi la mare cautare si in 2022. Daca iei in calcul o schimbare de cariera, iata un top cu domeniile de activitate care vor fi la mare cautare in anul viitor.

Asistenta medicala

Pandemia de COVID-19 a avut un impact imens asupra angajatilor din domeniul sanatatii, peste o treime din asistentii medicali  se gandesc sa renunte. Desi se inregistra un deficit de asistente calificate de cativa ani, pandemia a agravat situatia. Acesta este unul dintre motivele pentru care asistenta medicala este un domeniu de top al viitorului. Se estimeaza ca pana in 2027 va fi nevoie de cel putin  500.000 de asistenti medicali autorizati.

Tehnologia informatiei

IT-ul este unul dintre domeniile in crestere de cativa ani de zile. Insa, cu introducerea muncii remote si raspandirea tot mai mare a smartphone-urilor a crescut si cererea pentru dezvoltatorii de software si aplicatii. Tot mai multi angajatori recruteaza candidati care au invatat singuri sa codeze sau care au urmat anumite cursuri, chiar daca nu au diploma de licenta.  Daca esti interesat de o schimbare de cariera, cursurile de IT, unde vei invata sa codezi sunt o idee buna.

Se estimeaza ca la sfarsitul deceniului, domeniul dezvoltarii de software va creste cu 22% –  peste 300.000 de noi locuri de munca cu un salariu mediu ce depaseste sase cifre.

Managementul lantului de aprovizionare

Deloc surprinzator, acest domeniu este in continua crestere, avand in vedere contextul actual creat de pandemie, ce a adus blocaje in randul transportatorilor. Locurile din acest domeniu includ agent de achizitii, analist logistic si manager de distributie. Daca matematica, statistica si ingineria sunt punctul tau forte si ai studii in domeniu, atunci cu siguranta vei avea un job stabil, ce iti va aduce multe satisfactii.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.