Domeniile preferate de candidatii entry-level din Romania

Domeniile preferate de candidatii entry-level din Romania

Domenii preferate de candidati entry-level

Sursa: Pexels

Candidatii entry-level din Romania prefera sa aplice la joburi din domenii precum retail, IT, call center/BPO, prestari servicii, banking si publicitate/marketing, potrivit unei analize realizate de  platforma eJobs.

In luna ianuarie, peste 52.000 de candidati din categoria entry level (0-2 ani de experienta) au aplicat pentru unul dintre joburile disponibile pe platforma. Mai putin cautate au fost domenii precum productie, auto, medicina ori farma.

„Tinerii au devenit foarte atenti la piata. Sunt destul de tematori din cauza contextului actual, asa ca se informeaza si cauta sa aplice fie in domeniile cu joburi multe si, prin urmare, sanse mai mari de angajare, precum retailul sau call-center-ele, fie in domeniile despre care stiu ca ofera salarii mari inca de la inceput si oportunitati de crestere, cum ar fi IT-ul. In luna ianuarie, cele mai multe aplicari au venit din partea candidatilor entry level”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Studiul confirma interesul tot mai puternic pentru locurile de munca remote. Astfel, acest segment de candidati a fost cel mai interesat de locurile de munca remote, cu peste 55.000 de aplicari. In contrast, specialistii, managerii sau muncitorii calificati nu au cautat la fel de mult astfel de joburi.

Posibilitatea de a putea lucra remote sau si remote pentru macar un anumit numar de zile pe saptamana a fost, in ultimii ani, una dintre principalele dorinte pe care tinerii le aveau de la un viitor angajator.

Pe de alta parte, candidatii entry-level sunt  cel mai putin atrasi de ideea de a lucra in strainatate, cu putin peste 6.000 de aplicari, semnaleaza reprezentantii eJobs.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul agerpres.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *