Eurostat: Puțini români au un program oficial de muncă prelungit, față de colegii lor din țările europene

Eurostat: Puțini români au un program oficial de muncă prelungit, față de colegii lor din țările europene

 

Corina Diaconu interventie Kanal D

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Puțini români au un program oficial de muncă prelungit, față de colegii lor din țările europene, potrivit celor mai recente date de la Eurostat. Specialiștii atrag atenția că aceste date sunt înșelătoare, pentru că în multe firme se lucrează peste program, fără ca aceste ore suplimentare să fie înregistrate  legal. De asemenea, există încă un număr ridicat de persoane care lucrează la negru.

Potrivit Eurostat, mai puțin de 2% din numărul total al angajaților din România lucrează mai mult de 49 de ore săptămânal. Și în tări precum Lituania, Letonia sau Bulgaria numărul salariaților care depășesc programul prevăzut în legislație este foarte mic. La polul opus se numără țări precum Franța, Grecia sau Cipru care ating un procent de 10%.

Corina Diaconu, Managing Director al agenției ABC Human Capital, a explicat în timpul jurnalului ProTV faptul că după pandemie tot mai multi români au început să aprecieze timpul liber.

Candidați insistă pe respectarea timpului de muncă, mulți dintre ei nu mai acceptă deplasări dese, atrage atenția specialistul în resurse umane.

În plus, România se situează la trei sferturi din productivitatea muncii la nivel european. La nivelul statelor europene, cele mai multe ore suplimentare se lucrează în domenii precum agricultura,

în sectorul forestier, cel de pescuit, dar și în rândul managerilor de companii. În România, multe activități agricole sunt realizate cu zilieri și nu sunt înregistrate.

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *