Gigantii din industria de IT continua sa renunte la angajati de teama recesiunii

Gigantii din industria de IT continua sa renunte la angajati de teama recesiunii

Gigantii din industria de IT continua sa renunte la angajati de teama recesiunii. Microsoft este cea mai recenta companie care a anuntat disponibilizari, va da afara 10 000 de angajati in urmatoarele luni. Anuntul vine la putin timp dupa cel al companiei Amazon care a anuntat ca renunta la 18 000 de angajati.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a discutat in cadrul jurnalului Digi24 ce prevesteste aceasta reducere de personal din marile companii.

Jobul potrivit e la un click distanta.

‘Aceste companii sunt printre cele care au facut angajari masive, uneori chiar peste nevoia de personal pe care o aveau. Ca atare in acest moment in care aceasta recesiune pare sa intervina peste tot se gandesc in ce masura a fost eficienta aceasta strategie si analizeaza efectiv de cati oameni au nevoie. Evident, cei care nu sunt absolut necesari, la acestia vor renunta. Faptul ca sunt companii foarte mari nu inseamna ca ele nu vor fi afectate de recesiune si sunt nevoite ca orice alt angajator sa adopte strategii sa isi securizeze business-ul, sa isi reduca costurile daca este nevoie. Costurile cu angajatii sunt de multe ori cele mai mari,’ atrage atentia specialistul in resurse umane.

Va invitam sa urmariti interventia integrala in cadrul jurnalului Digi24 incepand cu minutul 10:38.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *