Îi mulțumesc angajatorului român, dar nu mai aștept să fac 60 de ani ca să pot munci

Îi mulțumesc angajatorului român, dar nu mai aștept să fac 60 de ani ca să pot munci

Corina Diaconu, Managing Director al agenției de recrutare ABC Human Capital a oferit un interviu celor de la Seniorul.ro in care discuta despre ce este cu angajatorii români? Au o problemă? Ce caută? Știu ce vor?

Consider că în acest moment asistăm cu toții la o piață a muncii în continuă schimbare și adaptare. Reperele nu mai sunt ce au fost, generațiile se schimbă, în anumite țări populația îmbătrânește și natalitatea scade, iar companiile sunt într-o permanentă cursă contra-cronometru în încercarea de a identifica cei mai potriviți candidați. În străinătate, confruntându-se cu aceeași criză de personal, angajatorii au înțeles că trebuie să-și lărgească paleta de expectanțe, ca atare seniorii sunt priviți din ce în ce mai mult ca o resursă excelenta de experiență, pregătire, seriozitate, integritate și capacitate de a instrui și preda anumite informații. Ei sunt cei care nu numai că ocupă anumite poziții cu task-uri executive, dar sunt capabili și chiar li se cere „să predea ștafeta” noilor generații, prin împărtășirea cunoștințelor lor. 

Va invitam sa intrati pe website-ul Seniorul.ro pentru a citi intreg articolul.

Author: admin

2 Comments

  1. In aceste conditii devine foarte importanta capacitatea de adaptare, atat pentru angajati, cat mai ales pentru angajatori. Multumesc pentru articol.

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *