In 2023, angajarile ar putea fi blocate de teama recesiunii

In 2023, angajarile ar putea fi blocate de teama recesiunii

Blocare angajari 2023

Sursa: Digi24

In 2023, angajarile ar putea fi blocate de teama recesiunii, considera 9 din 10 manageri chestionati la nivel global. De altfel, 14% dintre directori indica recesiunea ca fiind cele mai presante preocupari in prezent. Mai mult, 40% dintre acestia spun ca iau in calcul oprirea angajarilor si nu exclud disponibilizarile. Mai exact, 46% iau in considerare reducerea fortei de munca fie prin concedieri, fie prin plecare voluntara in urmatoarele 6 luni. Doar 9% dintre acestia se asteapta la noi angajati.

Ce ar insemna o eventuala recensiune pentru companii? 10% dintre manageri considera ca veniturile companiei vor scadea, 73% cred ca veniturile prognozate vor fi afectate. Asteptarile sunt ca recesiunea sa fie pe termen scurt si sunt increzatori in perspectivele de crestere in urmatorii 3 ani.

Corina Diaconu, specialist in resurse umane, a analizat concluziile acestui studiu in cadrul jurnalului Digi24.

„Daca ne vom confrunta cu aceasta recesiune care se prognozeaza ea va afecta si veniturile companiilor.In situatii de genul acesta, majoritatea managerilor decid fie sa inghete salariile, fie sa faca concedieri, fie sa seteze pentru cei care raman in companii obiective imposibil de atins punand astfel o presiune suplimentara pe angajatii care deja se simt epuizati pe perioada pandemiei, marcata si ea de incertitudini de natura sanitara, de lipsa sigurantei locului de munca si chiar de lipsa motivatiei la job,” a explicat expertul in resurse umane.

„Perioada pandemica ne-a aratat ca nu a fost cel mai sanatos lucru sa concediem oameni pentru ca ulterior, dupa ce lucrurile si-au revenit companiilor le-a fost foarte greu sa compenseze ceea ce au renuntat in timpul crizei. In cazul unei recesiuni vor fi afectate toate domeniile, in special horeca, productia sau serviciile,” a atras atentia Corina Diaconu.

Va invitam sa urmariti interventia integrala pe site-ul Digi24 de la ora 10:01.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *