INS: Harta salariilor in Romania

INS: Harta salariilor in Romania

Salariul mediu net

Sursa: Wall-Street.ro

Salariul mediu net este in crestere in fiecare judet din Romania dupa aproximativ un an de la inceputul pandemiei, insa o parte din acest avans reprezinta si o reglare a lefurilor dupa ce, in prima parte anului trecut, multe companii au redus cheltuielile cu angajatii.

In Bucuresti, precum si in judetul Cluj se platesc cele mai mari salarii din Romania, castigul mediu net depasind 4.000 de lei lunar in ambele cazuri, potrivit celor mai recente date INS valabile la finalul lunii aprilie 2021. In top urmeaza la mica distanta Timisul, cu un salariu mediu net de 3.963 lei/luna, apoi alte 16 judete cu lefuri medii cuprinse intre 3.000 si 4.000 lei/luna.
Cel mai mic salariu mediu net din Romania se inregistreaza in judetul Harghita – 2.616 lei/luna. In imediata apropiere se afla Maramures, Teleorman si Bistrita-Nasaud.

Cele mai mari cresteri salariale din ultimul an (aprilie 2021 vs aprilie 2020) au fost in Arad, Brasov si Timis, acolo unde lefurile nete au urcat cu procente de 22,4%, 17,8%, respectiv 17,5%. La polul opus s-au aflat judetele Braila si Mehedinti, acolo unde salariile au crescut cu mai putin de 2% in ultimul an.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *