Interviul video reusit – Cum te pregatesti?

Cum te pregatesti pentru un interviu video reusit

Interviu video de succes

Sursa: Pexels

Interviul video este o practica tot mai comuna in perioada COVID-19. Respectarea distantarii sociale, dar si numarul tot mai mare de joburi remote fac din interviul video cea mai potrivita abordare.

Multi dintre candidati sunt de parere ca interviurile video sunt mai putin descurajante si au mai putine emotii cand le sustin. Iata cateva recomandari utile  pentru ca interviul video sa fie unul de succes.

Interviul video reusit – Gaseste locul potrivit

Este important sa gasesti un loc potrivit in casa pentru a crea conditii optime unui interviu. Este de preferat sufrageria sau un spatiu dedicat muncii cu un birou.

Totodata, ai grija sa gasesti lumina potrivita, una calda, de preferinta pentru ca va fi mai prietenoasa. Asigura-te ca spatiul din incapere este suficient luminat, pentru ca altfel s-ar putea sa trezesti cu umbre nedorite pe fata.

Lasa animalele de companie intr-o alta camera si roaga-i pe ceilalti membri din casa sa mentina liniste pana cand vei finaliza interviul.

Fa o verificare tehnica cu o zi sau doua inainte

Este important ca inainte de interviu sa faci cateva probe de ordin tehnic. Testeaza microfonul, sunetul, difuzorul si intregul program in sine, indiferent ca vei utiliza Zoom, Skype sau Hangouts. Nu miza doar pe faptul ca stii programul, ia in calcul sa mai faci o proba inainte de interviu ca sa eviti eventualele neplaceri. Daca faci aceste lucruri cu doua zile inainte, vei putea avea mai mult timp sa remediezi ceva nu ar merge (sa iti cumperi web sau microfon sau chiar sa reusesti sa imprumuti un laptop daca ai probleme cu al tau).

Verifica si conexiunea la internet

Ca sa te asiguri ca nu sunt probleme in ziua interviului, verifica modul in care merge conexiunea la internet si asigura-te ca aplici toate setarile pentru ca viteza sa fie cea mai buna. Pentru o mai buna conexiune, ar fi indicat sa folosesti un cablu pentru a evita posibilele intreruperi, insa daca nu e posibil acest lucru, asigura-te ca stai langa Wi-Fi.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *