Joburile viitorului dupa pandemia Covid-19

Joburile viitorului dupa pandemia Covid-19

Joburile viitorului

Sursa: Wall-Street.ro

 

Cum vor arata joburile viitorului dupa pandamia generată de virusul COVID-19? A treia editie a Ghidului Meseriilor Viitorului, cat si raportul Future of Jobs 2020 ne ofera cateva directii importante.

Unul din doi angajati are nevoie de asimilarea unor noi competente si antrenarea abilitatilor. Astfel, instruirea si trainingurile vor deveni obligatorii pentru adaptarea la schimbarile de pe piata muncii.

Raportul Future of Jobs Report 2020 contine o trecere in revista a celor mai cautate meserii, dar si a celor pe cale de disparitie.

Printre joburile viitorului se numara analisti de date si oameni de stiinta, specialisti in AI si invatare automata, precum si ingineri specializati in robotica.

Digital Marketing, strategie si transformare digitala, proceselor de automatizare,  domeniul vor fi sectoare de viitor. Foarte cautati raman analisti in securitatea informatiilor, dezvoltatori de aplicatii, specialisti in Internetul tuturor lucrurilor.

Chiar daca automatizarea transforma radical peisajul locurilor de munca in urmatorii cinci ani, interactiunea umana ramane esentiala in domenii precum marketing, vanzari si productie de continut.

Raportul estimeaza ca vor disparea 85 milioane de locuri de munca – functionari in introducerea datelor sau functionari in administratie, salarizare si arhivistica. Printre meseriile pe care de includ si contabili, auditori, muncitori in fabrica, lucratori in servicii pentru clienti, mecanici.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *