Kurzarbeit si somajul tehnic, prelungite pana pe 30 iunie 2021

Kurzarbeit si somajul tehnic, prelungite pana pe 30 iunie 2021

Somaj tehnic si kurzarbeit

Sursa: Pexels

Guvernul a aprobat doua acte normative prin care a prelungit pana la 30 iunie 2021 acordarea indemnizatiei pentru timpul redus de munca al salariatilor, in conformitate cu modelul Kurzarbeit, a celei pentru reducerea activitatii profesionistilor, precum si a indemnizatiei de somaj tehnic pentru angajati si alte categorii de profesionisti.

Prin OUG 30/2020 se va prelungi somajul tehnic pentru domeniile restrictionate din cauza pandemiei COVID-19, pana la 30 iunie 2021.

De asemenea, masura privind timpul redus de munca pentru salariati/profesionisti (OUG 132/2020) se va prelungi pana la aceeasi data.

Ministerul Muncii mai ofera o serie de completari cu scopul flexibilizarii conditiilor de accesare a indemnizatiei pentru timp redus de munca. Astfel, cele cinci zile in care reducerea timpului de munca este obligatorie nu mai trebuie sa fie consecutive.

In plus, angajatorul va putea reduce timpul de munca al salariatilor cu cel mult 80% din durata prevazuta in contractul individual de munca.

Interdictia de angajare sau subcontractare pentru activitati similare supuse reducerii timpului de munca se va aplica strict la nivelul locurilor de munca afectate de aceasta masura si nu la nivelul angajatorului in ansamblul sau, ca in prezent.

Puteti accesa articolul integral pe pagina de website a Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *