Managerii de HR ai marilor corporații devin Captain B!TONIC
Cuvinte precum „rutina”, „nesiguranța”, „pierderea răbdării”, „deadline”, „rapoarte”, „lipsa ferestrelor”, „ferestrele nu se deschid”, „lumina artificială”, „ore peste program”, „pauza de masă” reprezintă cei mai întâlniți factori de stres, selectați în cartonașele Captain B!TONIC pe care corporatiștii le-au completat.
Printe noțiunile cheie din viața lor sunt orele de muncă lucrate, indicatorii de performanță, centrele de cost… Lipsește ceva? Da, statutul de om al angajatului. Angajații, numiți și fertilizatorii companiei, sunt cei care ajută la dezvoltarea unui mediu sănătos, propice afacerii. Rezultatele nu întârzie să apară: prestigiul, vânzări crescute, poziție puternică pe piață, toate fiind culese de întreaga companie și savurate cu zâmbetul pe buze. Dar ce își doresc angajații români și ce îi face fericiți pentru a fi productivi?
sursa foto: www.mikekerr.com
Campania Captain B!TONIC își propune să susțină angajații și, alături de Managerii de Resurse Umane, își dorește să inducă un stil de viață sănătos în companiile din România. Este o abordare diferită a nevoilor angajaților ce presupune 3 etape simplu de parcurs:
- Cutia Healthy Wishes
- Analiza Nevoilor
- Planul de Acțiune
În primă etapă are loc expedierea prin curierul tonic a unei cutii cu unelte ajutătoare, cu rol de colectare a dorințelor sănătoase ale angajaților. A doua etapă este cea de analiză a acestora împreună cu Captain B!TONIC și un reprezentant al echipei B!TONIC, iar cea de-a treia etapă constă în întocmirea unei oferte personalizate de training-uri de nutriție, cu numele ”Reconectează-te la corpul tău!”.
V-ați întrebat vreodată cât de sănătos este mediul de lucru pentru angajați în companiile din România? O alimentație neechilibrată sau o gândire negativistă pot fi factori de perturbare a focusului la birou. Unul dintre indicatorii care arată scăderea loialităţii angajaţilor este rata mare de absenteism. Pe lângă absenteismul clasic în care angajatul nu este fizic prezent la locul de muncă, în ultima perioadă şi-a făcut apariţia în cadrul firmelor şi un alt tip de absenteism, mai puţin vizibil, poate chiar mai periculos: lipsa de angajament sau de productivitate a angajatului la locul de muncă.
„Credem că singura soluție pentru îmbunătățire pe termen lung este schimbarea comportamentelor negative actuale. Da, e nevoie în primul rând de dorința de a fi mai sănătoși, apoi de o educație și în al treilea rând de experiențe care să ofere uneltele și motivația necesare schimbării. O motivație constantă din partea unor persoane specializate contribuie la atingerea obiectivelor.”, a declarat Andrei Palamariu, Health Education Manager în cadrul B!TONIC România.
sursa foto: www.mydochub.com
Partenerul Campaniei Captain B!TONIC, ABC Human Capital (Executive recruitment) susține ideea că un angajat mulțumit este un angajat eficient, iar efectul este direct măsurabil în productivitatea muncii sale. Pe unii angajați îi motivează pachetul de beneficii oferit la angajare, pe alții îi motivează rezultatele la care ajung în urma muncii depuse. Nevoia de a susține anganjații în alegerile lor este esențială atunci când sunt presați de timp, atunci când proiectele bat la ușă mai repede decât se aștepta.
Stresul și lipsa de odină, mâncatul pe fugă, lipsa unei diete, lipsa unui stil dinamic de viață, imunitatea scăzută sau lipsa de timp pentru activitățile personale, au un impact nefavorabil asupra productivității angajatului și pot induce stări de frustrare, depresie și chiar izolare socială.
Cuvinte precum „rutina”, „nesiguranța”, „pierderea răbdării”, „deadline”, „rapoarte”, „lipsa ferestrelor”, „ferestrele nu se deschid”, „lumina artificială”, „ore peste program”, „pauza de masă” reprezintă cei mai întâlniți factori de stres, selectați în cartonașele Captain B!TONIC pe care corporatiștii le-au completat, însă lista rămâne deschisă.
La polul opus, am regasit cuvinte precum „fotografia copilului”, „wallpaper cu o plajă”, „imagini din vacanță”, „pauza de masă împreună cu colegii”, „suc de portocale”, „sala de fitness dupa muncă”, „plimbare cu familia”, „zile cu soare”, „proiect reușit”, „dezvoltare personală la muncă”, „aprecieri din partea team-liderului”, ca fiind cele mai des folosite remarci, cunoscute ca și factori ce îi influențează pozitiv pe angajați și lista poate continua.
Când au fost rugați să completeze rubrica legată tonusul lor, majoritatea au răspuns: „copiii”, „ghimbir”, „sala de fitness”, „băuturi carbogazoase”, „ciocolata”, „cafeaua”, „exerciții fizice dimineața”, „mic dejun copios”, „batoane energice”, „suplimente pentru energie”, „mișcarea în aer liber”, „jogging cu cățelul”, „un pahar de apă dimineața” și… „râsul”!
În concluzie, capitalul uman este o valoroasă resursă petru companie, astfel că substratul biologic (mai cu seamă starea de sănătate a individului) va ieși la suprafață și în mediul profesional generând efecte mai mult sau mai puțin dorite asupra productivității muncii sale. De aici și întrebarea: știi să te hrănești sănătos la birou?
Pentu detalii legate de Campania Captain B!TONIC: http://lifecare-essentials.ro/educatie/, Daniela Dinică, Marketing Specialist, daniela.dinica@btonic.ro, +40741087772