Munca de acasa va continua si in 2021 în Europa Centrala si de Est

Munca de acasa va continua si in 2021 în Europa Centrala si de Est

Sursa: Pexels

Pandemia Covid-19 va transforma permanent modul in care muncim, spun angajatii si angajatorii din Europa Centrala si de Est, in sondajul intitulat New Ways of Working – Smart Work, realizat de catre Boston Consulting Group (BCG), aducand autonomia angajatilor si abilitatile de conducere corporativa in prim plan.

Pandemia a transformat radical un aspect major al vietii corporative – modul in care lucram. Peste noapte, atat angajatii, cat si angajatorii au devenit subiectele celui mai mare experiment realizat vreodata in adoptarea unor noi modalitati de lucru.

Sondajul BCG efectuat pe mai mult de 1.500 de angajati si 200 de companii din Europa Centrala arata ca 60% dintre angajati si 77% dintre angajatori se asteapta ca ei sau firma lor sa continue sa lucreze complet sau partial de la distanta dupa pandemie. Aproape 90% dintre angajati si peste 80% dintre angajatori au spus ca productivitatea a crescut sau ca nu a existat nicio modificare a acesteia. In ceea ce priveste timpul economisit la naveta, mai mult de jumatate dintre angajati au raportat ca economisesc mai mult de o ora pe zi, inclusiv 15% care economisesc doua ore pe zi.

Dar imaginea nu este cu totul roz. Munca inteligenta impune provocari speciale angajatilor: stres crescut, posibile dificultati de echilibru intre viata profesionala si viata personala, izolare sociala si ruperea din rutinele zilnice bine stabilite.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Wall-Street.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *