Noi zile libere in 2023 – Angajatii ar putea avea 3 noi zile libere de la stat

Noi zile libere in 2023 – Angajatii ar putea avea 3 noi zile libere de la stat

Guvernul a decis in ultima sedinta din 2022 ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 sa fie zile libere pentru salariatii din sectorul public.

Pentru recuperarea acestor zile, institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 28 februarie, 30 iunie, respectiv 31 august 2023, a mai stabilit Executivul.

Zilele de 2 ianuarie, 24 ianuarie, 14 si 17 aprilie, 1 mai, 1 iunie, 5 iunie, 15 august, 30 noiembrie, 1 decembrie, 25, 26 decembrie pica in cursul saptamanii si lise vor adauga si cele trei zile punte decise de Guvern, care sunt tot in timpul saptamanii.

„Pentru a asigura o utilizare eficienta a duratei timpului de munca, dar si pentru a crea personalului institutiilor si autoritatilor publice timp liber pentru recuperarea capacitatii de munca, se propune ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 sa fie declarate zile libere, intrucat acestea se situeaza intre zilele nelucratoare de sarbatoare legala si perioadele de repaus saptamanal, conform legii. (…) In ceea ce priveste locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, dispozitiile prezentului proiect de act normativ nu se aplica. De asemenea, pentru functionarea justitiei ca serviciu public, dispozitiile prezentului proiect de act normativ nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in ziua de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 si nici participantilor in aceste procese”, se mentioneaza in nota de fundamentare a actului normativ.

Puteti citi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *