Persoanele cu varsta de peste 45 de ani au dificultati la angajare

Persoanele cu varsta de peste 45 de ani au dificultati la angajare

persoane peste 45 ani

Sursa: Pexels

Discriminarea la angajare pe criterii de varsta, precum discriminarea in general, reprezinta o realitate des intalnita in piata muncii din Romania, potrivit unui raport Angajez 45+.

La fel si dificultatea angajatorilor de a atrage angajati cu adevarat competenti, care se pot adapta usor sau care sunt deschisi la noile contexte generate de globalizare/digitalizare. Un astfel de dezechilibru afecteaza intreaga societate iar falia aparuta intre cele doua straturi principale ale pietei muncii este responsabila pentru reale conflicte de natura personala, profesionala si organizationala.

„Discriminarea de varsta este un fenomen vizibil nu numai in Romania, ci si in restul Europei. Si, daca pana acum cativa ani, cele mai active campanii de comunicare tinteau egalitatea de sanse prin combaterea discriminarii de sex, religie, rasa s.a.m.d., acum subiectul varstei este cel de actualitate. Speram ca prin acest prim proiect care adreseaza anomaliile pietei locale, Angajez 45+, sa cream schimbare prin aducerea impreuna la aceeasi masa de discutii a cat mai multor decidenti”, a afirmat Alina Anghel, cofondator Angajez 45+.

Raportul realizat la inceputul acestui an de catre echipa de voluntari ai campaniei nationale Angajez 45+ prezinta informatii complexe si date statistice despre discriminarea la angajare pe criterii de varsta, precum si perspective ale angajatorilor, agentiilor de recrutare, platformelor de recrutare, candidatilor si profesionistilor direct implicati in implementarea proiectului.

Va invitam sa cititi  articolul integral pe site-ul Economica.net.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *