Raport World Economic Forum: 14 milioane de locuri de munca vor disparea in urmatorii cinci ani la nivel mondial 

Raport World Economic Forum: 14 milioane de locuri de munca vor disparea in urmatorii cinci ani la nivel mondial 

Raportul „The Future of Jobs 2023”, realizat de World Economic Forum (WEF) mentioneaza ca in urmatorii cinci ani vor fi create 69 de milioane de locuri de munca, insa vor disparea nu mai putin de 83 de milioane.

Piata mondiala a muncii va trece prin puternice transformari in urmatorii cinci ani pe masura ce companiile vor apela tot mai intens la tehnologii precum inteligenta artificiala.

Aceasta afirmatie a specialistilor de la Forumul Economic Mondial (WEF) este prezenta in raportul „The Future of Jobs 2023” care are la baza un sondaj efectuat cu ajutorul a 800 de companii. Conform documentului, angajatorii se asteapta ca piata mondiala sa ofere circa 69 de milioane de noi locuri de munca pana in 2027, dar, in acelasi timp, sa elimine 83 de milioane de posturi.

Un calcul deloc complicat arata o pierdere neta de 14 milioane de locuri de munca, echivalentul a 2% din totalul angajatilor actuali.

Companiile vor avea nevoie de noi angajati care sa le ajute sa implementeze si sa gestioneze instrumentele AI. Se estimeaza ca necesarul de analisti de date si oameni de stiinta, de specialisti in „machine learning” si de experti in securitate cibernetica va creste cu 30%, in medie, pana in 2027.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Economica.net

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *