Record de candidati pentru munca de acasa

Numarul de candidati pentru joburi remote a atins un record absolut

Record de candidati pentru locuri de munca remote

Sursa: Digi24

 

Pe site-urile de recrutare, numarul de candidati pentru joburi remote a atins un record absolut. Cu toate acestea, firmele scot din ce in ce mai putin posturi vacante pentru lucrul de acasa. Munca hibrid, cu o zi sau doua la biroul si restul de acasa castiga tot mai mult teren, mai ales in cazul companiilor IT.

Datele unei platforme de recrutare online arata ca 116 mii de persoane au aplicat pentru locuri de munca remote in perioada februarie-martie 2023 comparativ cu 104 mii de persoane in aceeasi perioada din 2022. Insa, anul acesta in perioada respectiva angajatorii au postat doar 1500 de locuri de munca la distanta, la jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In cadrului Jurnalului de Seara de la Digi 24 , Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a oferit mai multe detalii despre motivele pentru care companiile au renuntat la locurile de munca remote.

„Principalele motive au legatura cu nevoia mare de control a organizatiilor. Uneori  de dorinta, si lucrul acesta este pozitiv, de a suda echipele pentru ca exista niste spatii de birouri neocupate sau ocupate partial pentru care totusi se inregistreaza cheltuieli. Este foarte posibil ca toate aceste planuri ale companiilor sa nu se potriveasca cu ce isi doresc angajatii,”a explicat specialistul in resurse umane.

Domeniile care au cele mai multe joburi remote disponibile sunt: call-center, publicitate/marketing/PR, IT/telecomunicatii, training si servicii.

 

Va invitam sa urmariti materialul integral pe site-ul Digi24 incepand cu minutul 24.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *