Romanii lucreaza cele mai multe ore dintre angajatii din UE

Romanii lucreaza cele mai multe ore dintre angajatii din UE

Corina Diaconu

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Angajatii romani lucreaza cele mai multe ore pe saptamana in Uniunea Europeana. In medie, un angajat roman lucreaza 40,4 de ore pe saptamana, un record la nivelul Uniunii Europene.

Media in Uniunea Europeana este de 36,2 de ore lucrate pe saptamana, adica putin peste 7 ore pe zi.

In Romania media este de 40,4 ore de lucru pe saptamana. In top suntem urmati la diferenta mica de vecinii nostri bulgari. Iar pe locul trei se claseaza Croatia, Cipru si Polonia cu 39,5 ore de lucru.

Urmatoarele pozitii sunt ocupate de alte tari din Europa Centrala si de Est.

Corina Diaconu, Managing Partner ABC Human Capital, a explicat pentru jurnalul Focus de la Prima TV ca productivitatea muncii este un element foarte important.

„Daca ne gandim  de pilda la Polonia sau la Croatia, acolo unde avem 39,5 ore pe saptamana sau chiar la Ungaria, Cehia sau Slovacia unde avem 39,3 nu suntem chiar atat de departe de ei. Dar daca ne raportam la Olanda, de pilda, unde avem doar 30 de ore de munca pe saptamana intr-adevar decalajul este foarte mare fata de Romania,”

Olandezii de exemplu muncesc cel mai putin din blocul comunitar si anume doar 29,5 ore pe saptamana, adica aproximativ 6 ore pe zi. Sunt urmati de danezi cu 32,7 ore pe saptamana.

„Totul depinde de productivitatea muncii, de eficienta acesteia, de digitalizarea anumitor procese, de specificul tarii si nu in ultimul rand de anumite domenii de activitate. Din pacate, suntem departe de a avea o politica generala la nivel de tara in care saptamana de lucru are mai putine ore”, a mai precizat specialistul in resurse umane.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *