Romanii, printre europenii care muncesc cele mai multe ore saptamanal

Romanii, printre europenii care muncesc cele mai multe ore saptamanal

Corina Diaconu, invitat Ora de Știri

Romanii sunt printre cei mai muncitori europeni, daca tinem cont de numarul de ore petrecute la serviciu. Concluzia vine de la cel mai recent Eurostat, ale carui date arata ca, saptamanal, stam la serviciu peste 40 de ore, cu 3 ore peste media Uniunii Europene, si cu 7 ore mai mult decat locuitorii Tarilor de Jos. Cu toate acestea, pare a exista o discrepanta intre efortul depus si remuneratia primita, deoarece aproape jumatate dintre romani se declara nemultumiti de salariul lor.

În cadrul Știrilor TVR, Corina Diaconu, specialist HR, aduce in discutie ideea ca nu doar numarul de ore lucrate este relevant, ci si nivelul de productivitate. Adica, in unele cazuri, munca suplimentara nu se traduce automat intr-un rezultat mai bun, iar eficienta in desfasurarea activitatilor ar putea juca un rol important in perceptia asupra compensatiei financiare.

Corina Diaconu, specialist HR: „Sunt situatii in care se sta peste program si se fac ore suplimentare, insa nu exista productivitate si situatii in care, repet, putem munci 6 sau 7 ore si sa realizam ceea ce trebuia sa facem in programul obisnuit de lucru. (…) Ce conteaza cel mai mult este cat de bine ne facem munca.”

 

Va invitam sa urmăriți materialul integral pe site-ul TVR.

 

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *