Romanii sunt mult mai interesati de joburile in care este prezentata si oferta salariala

Romanii sunt mult mai interesati de joburile in care este prezentata si oferta salariala

Salarii la vedere

Sursa: Digi24

 

Romanii sunt mult mai interesati de joburile in care este prezentata si oferta salariala, arata studiile recente. De cealalta parte, tot mai multe firme publica anunturi de locuri de munca ce cuprind pe langa cerintele postului si salariul lunar. Potrivit unei centralizari realizate de site-ul economica.net pentru un post de lacatus mecanic sau macelar cu cel putin doi ani de experienta se ofera un salariu pornind de la 3800 lei net/luna.

O persoana cu aceeasi experienta in asamblari mecanice se poate angaja pentru 3500 de lei. In ceea ce priveste ofertele pentru persoanele cu studii superioare – se cauta ingineri proiectanti de instalatii electrice pentru un venit net de RON 7500, dar si economisti cu cel putin un an de experienta pentru un salariu de 3500 de lei lunar.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a oferit mai multe detalii despre aceasta schimbare intalnita pe piata muncii in cadrul jurnalului Digi24.

„Transparenta in publicarea salariilor in oferta de angajare este o tendinta pe care o urmam si noi dupa ceea ce se intampla la nivel european. Foarte multi candidati apreciaza faptul ca stiu inca de la inceput care este salariul pentru ca pot face o selectie mult mai facila a ofertelor de angajare care sunt pretabile pentru ei”.

Acest aspect poate fi un element in favoarea candidatilor care isi pot negocia salariile cunoscand oferta dinspre concurenta.

„Companiile folosesc toate aceste informatii, inclusiv pentru a-si ajuta propriile politici salariale si se pot aprecia mult mai usor comparativ cu concurenta. Pe de alta parte, in momentul in care vanam oameni de la concurenta deja stim care sunt salariile oferite de alte companii  si putem sa plusam astfel incat sa ne facem propria oferta salariala mai atractiva”, a explicat specialistul in resurse umane.

Noua metoda mai transparenta poate fi un avantaj pentru unii angatori.

„Pentru angajatorii care au pachete salariale cu adevarat atractive este un avantaj. Pe de alta parte este un dezavantaj pentru cei care nu au salarii atat de mari, insa au pachete atractive, un mediu de lucru placut, proiecte interesante,” a precizat Corina Diaconu in cadrul jurnalului Digi24.

Specialistul in resurse umane apreciaza ca piata muncii va continua sa treaca prin modificari dupa confruntarea cu pandemia COVID-19.

„Vom asista la diverse schimbari in piata muncii, este bine ca am dovedit cu totii adaptabilitate si rezilienta. Lucrurile vor continua sa se schimbe pentru ca urmam trendurile europene si in al doilea rand companiile incearca sa se adapteze foarte mult in functie de nevoile din piata si de ceea ce vor candidatii astfel incat sa reuseasca pe de o parte sa isi retina echipele actuale, iar pe de alta parte sa atraga noi angajati,” a mai explicat expertul in resurse umane.

Va invitam sa urmariti interventia integrala pe site-ul Digi24 incepand cu minutul 26.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *